Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair - Platenbeurs
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

57ste Mega Platen & CD Beurs 11 & 12 november 2023
Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch

Op zaterdag 11 en zondag 12 november 2023 vindt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op deze beurs, die voor de 57ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Dit najaar is er een veiling door Omega Auctions UK en de vaste expositie tijdens dit evenement is ditmaal gecureerd door DiscoPatrick en besteedt aandacht aan de geschiedenis van disco onder de noemer 50 jaar Disco Fever.

Mega Record Fair Den Bosch

50 jaar Disco Fever 1973-2023

De expositie 50 jaar Disco Koorts gecureerd door Patrick Lejeune, beter bekend als Discopatrick, bestaat volledig uit eigen collectie. Patrick verzamelt sinds 1978 alles wat te maken heeft met disco, funk en rap. In samenwerking met Patrick Vogt bracht hij twee boeken uit over dit onderwerp. Het meest recente - en inmiddels het standaardwerk op dit gebied-, Disco - An Encyclopaedic Guide to the Cover Art of Disco Records, werd gepubliceerd in 2014 in collaboratie met uitgeverij SOULJAZZ uit Londen. Een aantal jaren eerder, in 2007, verscheen het boek Disco Patrick presents: The Bootleg Guide to Disco Acetates, Funk, Rap and Disco Medleys.

Platenbeurs Den Bosch

Disco ontstond in de jaren 70 in New York en veroverde in een oogwenk moeiteloos de wereld. Muzikanten die oorspronkelijk disco draaiden, zoals Nicky Siano, Walter Gibbons, François Kevorkian, John Morales en Larry Levan, waren de eerste top Dj’s en pioniers op het gebied van het mixen, remixen en het maken van edits. De film Saturday Night Fever en hits van Donna Summer (waarvan een aantal geproduceerd door Giorgio Moroder) maakten disco bekend bij een breder publiek. Al snel zagen grote platenmaatschappijen het succes en brachten rockartiesten en bands als David Bowie, Kiss en The Rolling Stones disco nummers uit. In 1973 werd het allereerste artikel over Disco geschreven door Vince Aletti voor het blad Rolling Stone, dus vandaar de titel voor de de expo: 50 jaar Disco Fever.

Platenbeurs Den Bosch

Alhoewel de populariteit van disco aan het begin van de jaren 80 afzwakte, is de invloed op andere muziekstijlen altijd groot geweest. Zo heeft bijvoorbeeld een van de navolgende trends in popmuziek House vaak vergelijkbare drumpatronen en is de eerste rap ontstaan op de beats van discoplaten. Op dit moment is disco weer helemaal hot - in veel recente nummers zijn oude disco tracks te herkennen of worden deze gesampled.

Platenbeurs Den Bosch

De expositie die tijdens de beurs te zien zal zijn volgt de tijdlijn die je meeneemt vanaf het ontstaan van disco rond 1973, het begin van de dj-cultuur, het creëren van de remix, de geboorte van de 12-inch en de intrede van de synthesizer. Op de expositie kun je, naast posters, flyers, magazines en platen, de volgende items vinden:

 • Acetate re-edits uit de persoonlijke verzameling van Walter Gibbons, waaronder de originele acetate van It’s a Better Than Good Time van Gladys Night and The Pips.
 • Acetates van o.a. Larry Levan, Patrick Cowley en andere Dj’s.
 • Record Pool promo’s en unieke promo’:s van platenmaatschappijen.
 • Originele vintage disco boeken, zoals Disco van Albert Goldman, magazines en flyers.

Platenbeurs Den Bosch

Charly Records

Volgend jaar viert CHARLY zijn 50ste verjaardag als een van de toonaangevende onafhankelijke heruitgavelabels van Groot-Brittannië. Charly is altijd innovatief geweest in het erkennen van de waarde en verkoopbaarheid van populaire muziek uit de backcatalogus - waarvan een groot deel voorheen over het hoofd werd gezien door zowel grote platenmaatschappijen als platenkopers. Charly is wereldberoemd vanwege zijn weergaloze catalogus van opnames die muziek uit elk genre van de 20ste-eeuwse populaire muziek omvatten. De volgende zijn slechts enkele van de namen van wereldklasse die de rijkdom en diversiteit van zijn met sterren bezaaide artiestenbestand aantonen: The 13th Floor Elevators, 94 East (met Prince), Daevid Allen, The Animals, P.P Arnold, Big Brother en de Holding Company (met Janis Joplin) James Brown, Don Cherry, Chic, John Coltrane, Celia Cruz, Sammy Davis Jr, Earth, Wind & Fire, Funkadelic, Gong, Gregory Issacs, Jefferson Airplane, Jerry Lee Lewis, Bob Marley, The Nice , Van Morrison, John Lee Hooker, Ice-T, Little Richard, Nina Simone, Ike & Tina Turner, Small Faces, Soft Machine, The Staple Singers, Dinah Washington, The Yardbirds en de lijst gaat maar door.

Charly Records is aanwezig op standnummer 863 en naast het podium in hal 7.

Charly Records presenteert WONDERFUL NIGHT ’Curated and Choreographed by LEVANNA’

INFLUENCER, danser, promotor en beroemdheid LEVANNA (ook bekend als ”Northern Soul Girl”) leent haar DJ-vaardigheden en magnetische persoonlijkheid voor een verbluffende nieuwe ’rare soul’-serie, uit het Charly archief. Wonderful Night bevat 16 ’dance floor favourites’ uit Groot-Brittannië en verheven door de beste Northern Soul-disrupter van de UK.

Platenbeurs Den Bosch

Charly Records presenteert The Bollock Brothers - Studio 21 London sessions

The Bollock Brothers is een Britse punkact, opgericht in 1979 door de Londense promotor, DJ en manager Jock McDonald. Ze zijn vooral bekend om hun Engelstalige cover van Serge Gainsbourgs nummer ’Harley David (Son of a Bitch)’ (oorspronkelijk in het Frans) en Alex Harvey’s ’Faith Healer’.
Ze staan niet alleen bekend om hun originele nummers ”Horror Movies”, ”The Bunker”, ”The Legend Of The Snake” en ”The Slow Removal of The Left Ear of Vincent van Gogh”, met Martin Glover van de band Killing Joke, ze staan bekend om hun release van coverversies van onder meer artiesten Led Zeppelin, The Sensational Alex Harvey Band, Steppenwolf, David Bowie en Vangelis.

Documentaire Anton Corbijn: Squaring The Circle (The Story of Hipgonsis)

De eerste lange documentaire van fotograaf en filmmaker Anton Corbijn vertelt het verhaal van Storm Thorgerson en Aubrey ”Po” Powell, de creatieve genieën achter ontwerpstudio Hipgnosis.

Platenbeurs Den Bosch

Hipgnosis werd eind jaren zestig opgericht in Cambridge en was op het toppunt van de roem in de jaren zeventig. Thorgersson en Powell waren verantwoordelijk voor een aantal van de meest herkenbare albumhoezen aller tijden. Gedurende deze periode waren het niet de platenmaatschappijen die acts als Pink Floyd, Led Zeppelin en Paul McCartney vertelden hoe hun lp-hoezen eruit zouden moeten zien - Storm en Po deden dat. Met hun iconische albumhoezen hebben ze een onuitwisbare invloed gehad op de popcultuur in de jaren zeventig.
De film bevat interviews met Roger Waters, David Gilmour en Nick Mason van Pink Floyd, Jimmy Page & Robert Plant van Led Zeppelin, Paul McCartney, Peter Gabriel, Noel Gallagher en nog veel meer.
WIN bioscoopkaarten tijdens de beurs! En ga gratis naar de bios om deze documentaire te zien.

Platenbeurs Den Bosch

Lancering OOR Recensiebijbel

Tijdens de 57ste Mega Platen & CD Beurs houden de makers van (Muziekkrant) OOR en de Popencyclopedie hun tweede jubileumboek ten doop. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus lp-formaat: de enige echte OOR Recensiebijbel: tussen hemel en aarde, de 666 albums die ons leven kleurden. 52 jaar aan reviews. Alles wat je weten moet voor een volle platenkast.

OOR Recensiebijbel? Yep. Belofte maakt schuld. ’Pt. 1’ stond er immers te lezen op de rug van het jubileumboek Want More? Het Beste van 50 Jaar OOR uit 2021, met daarin alle popjournalistieke hoogtepunten uit een halve eeuw OOR. Of nou ja, bijna alle hoogtepunten. Want stiekem wist de redactie natuurlijk ook wel wat er in die vuistdikke bundel nog ontbrak. lees hier verder.

Platenbeurs Den Bosch

Boekpresentaties door Uitgeverij Van Gorcum

Tijdens de beurs zal uitgeverij Van Gorcum twee nieuwe boeken presenteren: ’Plaat voor je kop - Op ontdekkingsreis door 60 jaar muziekgeschiedenis’ en ’Radar Love 50 jaar - Biografie van de ultimate drivin’ song’.

’Plaat voor je kop - Op ontdekkingsreis door 60 jaar muziekgeschiedenis’ door Wouter Bessels.

Journalist en muziekkenner Wouter Bessels schreef tussen 2009 en 2015 meer dan 150 muziekcolumns, waarin hij de lezer onderdompelt in de fascinerende wereld van de pop, rock, soul, blues, jazz en elektronische muziek. Met zijn scherpe pen en grenzeloze passie neemt hij je mee op reis door zestig jaar muziekgeschiedenis: van voetnoten tot wereldberoemde hits en van eendagsvliegen tot bekende namen uiteenlopend van Glenn Campbell, Miles Davis, Elton John, Daniël Lohues en Joni Mitchell tot DJ Shadow, Grace Jones, Michael Stearns, Nadieh en Gerry Rafferty. lees hier verder.

’Radar Love 50 jaar - Biografie van de ultimate drivin’ song. door Patrick Orriëns, Cees van Rutten, Jan Sander en Maarten Steenmeijer.

’Radar Love 50 jaar’ is een biografie over de ultimate drivin’ song in woord, beeld en geluid. In zijn soort uniek voor Nederland, misschien zelfs een wereldprimeur. De levensloop van de Kooymans/Hay compositie in 248 pagina’s toont een indrukwekkende tijdreis. Een gedetailleerde reconstructie van de geboorte van deze Golden Earring klassieker. Een beeldverslag van 50 jaar gebruik in commercials, films, televisieseries en meer dan achthonderd coverversies tot en met het creatieve misbruik in de branding van allerlei consumentenproducten. Een musthave voor iedere muziekliefhebber en Earring fan. lees hier verder.

Optreden Westone

Westone, bestaande uit drie rockers met een onverzadigbare honger voor het podium. Met catchy pop-rock met vele invloeden uit tijdloze rockstijlen hadden ze meerdere keren een notering in de Indie Charts, waaronder hun nummer 1 single Ghost Town. Giel Beelen vond ze tof, Bram van Splunteren draaide hun in zijn show en spelen sinds 2020 op verschillende podia en festivals.

Na hun debuut EP hebben zij een analoge plaat opgenomen, en werken ze aan een splinter nieuwe EP. Rijp voor de stadions, de rocktracks blijven komen en zetten met slechts 3 man een muur van zwaar maar subtiel rock geluid neer.

Optreden GreyNomad

GreyNomad neemt je mee op een sferische reis in de zoektocht van het leven. Een muzikaal pad wel te verstaan over de dagelijkse onzekerheden, twijfels, liefde, hoop en acceptatie. De sound van de band ligt hem in het sferische met een tikkeltje melancholie, maar is tegelijkertijd zeer toegankelijk en daarmee met een donker randje een eigenzinnige allemansvriend. Na een aantal bandwisselingen is de band op volle sterkte en is de band voorzien van een extra dosis dynamiek, zowel in het oude als het nieuwe werk.

GreyNomad is:

 • Erwin Deunhouwer: Drums
 • Peter van den Berg: Bass
 • Daniel Godtschalk: Gitaar
 • Mark den Hartog: Gitaar en zang
 • Ronald Nels: Synth/Piano

www.greynomad.nl

Platenbeurs Den Bosch
GreyNomad

Programma 57ste Mega Record & CD Beurs

Zaterdag 11 november

 • 10.00-11.15 uur: Opening door dj Miss Twist
 • 11.15-11.30 uur: Boekpresentatie ’Plaat voor je kop’ van Wouter Bessels met Jan Vollaard
 • 11.30-12.00 uur: Boekpresentatie ’Radar Love 50 jaar’ van Patrick Orriëns met Jan Vollaard
 • 12.00-12.30 uur: Live ’45 Miles’ Tribute to Golden Earring
 • 12.45-13.30 uur: dj Leavanna ’The Northern Soul Girl’
 • 13.45-14.15 uur: The Bollocks Brothers
 • 14.30-15.05 uur: Live vocals P.P. Arnold
 • 15.30-16.00 uur: Squaring The Circle documentaire - Interview Aubrey Powell door Jan Vollaard
 • 16.00-17.00 uur: Closing time door dj Miss Twist

Zondag 12 november

 • 11.00-12.30 uur: Opening door dj Miss Twist
 • 12.30-13.00 uur: Live ’Grey Nomad’
 • 13.30-14.30 uur: DJ Sven Schneider uit Berlin
 • 14.30-15.00 uur: Live ’Westone’
 • 15.00-16.00 uur: dj Brown Acid uit L.A.
 • 16.00-17.00 uur: Closing time door dj Miss Twist

57ste Mega Platen & CD Beurs najaar 2023

 • Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch
 • Zaterdag 11 november van 9.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 12 november van 10.00 tot 17.00 uur

Mega Record Fair Den Bosch

record Fair Den Bosch April 2023

Enjoy this aftermovie!

Hieronder een uitgebreide foto impressie van de laatste beurs april 2023.

 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • 57ste Mega Platen & CD Beurs najaar 2023
  • Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch
  • Zaterdag 11 november van 9.00 tot 17.00 uur
  • Zondag 12 november van 10.00 tot 17.00 uur
 • Platenbeurs Den Bosch

record Fair Den Bosch April 2023

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair

Mega Record Fair DiscoPatrick

Mega Record Fair Disco an encyclopedic guide to the cover art of disco covers.

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair Squaring The Circle

Mega Record Fair Squaring The Circle

Mega Record Fair Squaring The Circle

Mega Record Fair

Mega Record Fair OOR Rrecensiebijbel

Platenbeurs Den Bosch

Mega Record Fair

Record Fair

Record Fair

Mega Record Fair GreyNomad

Platenbeurs Den Bosch

Platenbeurs Den Bosch

Mega Record Fair

Platenbeurs Den Bosch

Platenbeurs Den Bosch

Platenbeurs Den Bosch

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Platenbeurs Den Bosch

Naar boven