Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair - Platenbeurs
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

55ste Mega Platen & CD Beurs 12 & 13 november 2022
Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch

Op zaterdag 12 en zondag 13 november 2022 vindt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op deze beurs, die voor de 55ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Er is een expositie met foto’s van George DuBose & Ben Merlis, er zijn Meet & Greets en daarnaast presenteert en signeert de Oostenrijkse topverzamelaar Hans Pokora zijn nieuwste boek ’9001 Record Collector Dreams’ met zeldzame platenhoezen.

9001 Record Collector Dreams

Tijdens de Mega Platen & CD Beurs presenteert de Oostenrijkse topcollectioneur Hans Pokora zijn laatste boek uit een bijzondere reeks getiteld 9001 Record Collector Dreams. Daarin geeft Pokora een overzicht van zeldzame en unieke folk, beat, garage en psychedelische platen uit de jaren zestig en zeventig. Pokora verzamelt al meer dan veertig jaar zeldzame platen uit deze periode. Hans Pokora zal op de Platenbeurs aanwezig zijn om zijn boek te signeren en taxaties te verrichten.

Record Fair Den Bosch

Goin’ Off, The Story of the Juice Crew & Cold Chillin’ Records by Ben Merlis, images by George Dubose.

Toen Hip-Hop explodeerde midden jaren tachtig in New York City en omliggende steden stond een nieuwe generatie fans op. Centraal in die eerste jaren was een collectief dat bekend staat als de Juice Crew. Geleid door de charismatische radio-persoonlijkheid Mr. Magic, wiens Rap Attack het eerste programma was in zijn soort op een commercieel station. DJ / ingenieur Marley Marl pionierde met productietechnieken die het gouden tijdperk van Hip-Hop definieerden en de basis vormden voor Cold Chillin’ Records, dat in 1986 werd opgericht door Len Fichtelberg en Tyrone Williams. Goin’ Off beschrijft de opkomst en ondergang van Cold Chillin’ Records en de samenwerking met Warner Bros. Records. Het volgt de carrière van de muzikanten van het label via interviews uit de eerste hand met spelers uit de industrie, producenten, MC’s en DJ’s: Roxanne Shanté was een veertien jaar oude vechtrapper die het diss-record overspande; MC Shan voerde een legendarische vete over de grens met KRS-One; Kool G Rap was een fundamentele deelnemer in wat de media ’gangsta-rap’ noemde; Big Daddy Kane’s snelle lyriek veranderde de manier waarop mensen rapten; de collegiale Masta Ace probeerde zijn gemeenschap te verheffen tijdens het hoogtepunt van de crack-epidemie; The Genius (aka GZA) was mede-oprichter van de rap-dynastie Wu Tang Clan; en de enigmatische Biz Markie liet de wereld meezingen met zijn hit ’Just a Friend’.

Cold Chillin’ wordt later geplaagd door bedrijfscensuur en een historische gerelateerde rechtszaak. Gaat hierdoor failliet en laat een erfenis achter die in controverse is gehuld met een catalogus die meerdere generaties rapkunstenaars heeft beïnvloed.

Ben Merlis is een inwoner van Los Angeles, waar hij is opgegroeid met oldies, Hip-Hop en punk, in die volgorde. Hij schrijft momenteel voor uDiscover Music en werkt in public relations voor Experience Hendrix, ABKCO, ZZ Top en vele anderen.

Record Fair Den Bosch

George DuBose was sinds begin jaren tachtig jarenlang de huisfotograaf van de Ramones in NYC, hiernaast heeft hij veel beroemdheden gefotografeerd zoals Madonna, Blondie, Tom Waits en vanaf de start veel Hip-Hop muzikanten die staan afgebeeld in dit boek.

DJ Brown Acid (Permanent Records Los Angeles)

Brown Acid is de langlopende, veelgeprezen heavy rock compilatie reeks samengesteld door Permanent Records’ eigenaar / platenverzamelaar Lance Barresi (aka DJ Brown Acid). Deze heavy head zal zeldzame, privé geperste Amerikaanse hard rock, heavy psych, en proto-metal 45’s draaien uit zijn diepe persoonlijke collectie. Als je houdt van de klanken van Led Zeppelin, Black Sabbath en Jimi Hendrix en geïnteresseerd bent om je geest te laten blazen door platen van meer obscure artiesten die je nog nooit gehoord hebt, kom dan langs!

55ste Mega Platen & CD Beurs najaar 2022
  • Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch
  • Zaterdag 12 november van 9.00 tot 17.00 uur
  • Zondag 13 november van 10.00 tot 17.00 uur
  • Voorverkoop is online (kinderen tot en met 12 jaar gratis)

-------------------------------------------------------

De 54ste Mega Platen & CD Beurs was top

Wat was de Mega Record & CD Fair op 9 en 10 april een feest! Na twee jaar wachten was het eindelijk zover. Deze keer in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en niet in Utrecht. Na 25 jaar een nieuwe locatie, dat was spannend, maar wij hebben er absoluut geen spijt van.

Record Fair Den Bosch

Overview Mega Record & CD Fair Den Bosch April 2022

Na jaren van Covid-19 en andere onzekerheden, was het een hele klus om binnen een tijdsbestek van twee maanden alles opnieuw te organiseren op de nieuwe locatie. Maar het is gelukt, mede dankzij de steun en het vertrouwen van bezoekers en exposanten.

Wij waren blij met de Brabanthallen en de bezoekers ook. Zij kwamen weer in groten getale vanuit alle windstreken, zoals Amerika, Japan, Ierland, Engeland, België en Frankrijk. ’Top!’ Dat hebben we gelukkig veel gehoord. Natuurlijk waren er ook een paar kritische noten en daar zijn we niet doof voor. Alle suggesties nemen we mee in onze evaluatie, zodat we er de volgende keer een nog groter succes van kunnen maken. Hieronder zomaar een greep uit enkele bezoekersreacties:

Patrick Heremans - Vilvoorde
’Toplocatie! Vlotter bereikbaar, parking dichtbij en zeer veel ruimte tussen de standen. Het was genieten! Hopelijk zijn jullie (en wij) opnieuw vertrokken voor vele jaren.’

Kimberly Van Pinxteren - De Vries - Amsterdam
’Heb zo een leuke dag gehad, overtrof al mijn verwachtingen! Kijk uit naar de volgende beurs!’

Annet van Veen - Leiden
’Was top, veel groter dan Utrecht, had gewoon zere voeten.’

Stefano Oflorenz - Italië
’It’s been a blast! Thanks for this brand new location.’

Victor Cavaco - Portugal
’Congratulations! It was a great fair. Great organization, great location, great venue.’

Obed Ricardo Garrido Perez - Mexico
’A dream place to be!’

Turgut Kocer - Duitsland
’Been there today and it's such a wonderful new location - way better than the old one. Great coffee, super clean facilities, unbelievably friendly and euphoric security and staff.’

Mega Record Fair

Overview Mega Record & CD Fair Den Bosch April 2022

record Fair Den Bosch

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Record Fair Utrecht DJ Brown Acid

Record Fair Utrecht

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Naar boven