Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

55ste Mega Platen & CD Beurs 12 & 13 november 2022
Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch

Op zaterdag 12 en zondag 13 november 2022 vindt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op deze beurs, die voor de 55ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Er is een expositie met foto’s van George DuBose & Ben Merlis, er zijn Meet & Greets, boekpresentaties en daarnaast presenteert en signeert de Oostenrijkse topverzamelaar Hans Pokora zijn nieuwste boek ’9001 Record Collector Dreams’ met zeldzame platenhoezen.

9001 Record Collector Dreams

Tijdens de Mega Platen & CD Beurs presenteert de Oostenrijkse topcollectioneur Hans Pokora zijn laatste boek uit een bijzondere reeks getiteld 9001 Record Collector Dreams. Daarin geeft Pokora een overzicht van zeldzame en unieke folk, beat, garage en psychedelische platen uit de jaren zestig en zeventig. Pokora verzamelt al meer dan veertig jaar zeldzame platen uit deze periode. Hans Pokora zal op de Platenbeurs aanwezig zijn om zijn boek te signeren en taxaties te verrichten.

Record Fair Den Bosch

Goin’ Off, The Story of the Juice Crew & Cold Chillin’ Records by Ben Merlis, images by George Dubose.

Toen Hip-Hop explodeerde midden jaren tachtig in New York City en omliggende steden stond een nieuwe generatie fans op. Centraal in die eerste jaren was een collectief dat bekend staat als de Juice Crew. Geleid door de charismatische radio-persoonlijkheid Mr. Magic, wiens Rap Attack het eerste programma was in zijn soort op een commercieel station. DJ / ingenieur Marley Marl pionierde met productietechnieken die het gouden tijdperk van Hip-Hop definieerden en de basis vormden voor Cold Chillin’ Records, dat in 1986 werd opgericht door Len Fichtelberg en Tyrone Williams. Goin’ Off beschrijft de opkomst en ondergang van Cold Chillin’ Records en de samenwerking met Warner Bros. Records. Het volgt de carrière van de muzikanten van het label via interviews uit de eerste hand met spelers uit de industrie, producenten, MC’s en DJ’s: Roxanne Shanté was een veertien jaar oude vechtrapper die het diss-record overspande; MC Shan voerde een legendarische vete over de grens met KRS-One; Kool G Rap was een fundamentele deelnemer in wat de media ’gangsta-rap’ noemde; Big Daddy Kane’s snelle lyriek veranderde de manier waarop mensen rapten; de collegiale Masta Ace probeerde zijn gemeenschap te verheffen tijdens het hoogtepunt van de crack-epidemie; The Genius (aka GZA) was mede-oprichter van de rap-dynastie Wu Tang Clan; en de enigmatische Biz Markie liet de wereld meezingen met zijn hit ’Just a Friend’.

Cold Chillin’ wordt later geplaagd door bedrijfscensuur en een historische gerelateerde rechtszaak. Gaat hierdoor failliet en laat een erfenis achter die in controverse is gehuld met een catalogus die meerdere generaties rapkunstenaars heeft beïnvloed.

Ben Merlis is een inwoner van Los Angeles, waar hij is opgegroeid met oldies, Hip-Hop en punk, in die volgorde. Hij schrijft momenteel voor uDiscover Music en werkt in public relations voor Experience Hendrix, ABKCO, ZZ Top en vele anderen.

Record Fair Den Bosch

George DuBose was sinds begin jaren tachtig jarenlang de huisfotograaf van de Ramones in NYC, hiernaast heeft hij veel beroemdheden gefotografeerd zoals Madonna, Blondie, Tom Waits en vanaf de start veel Hip-Hop muzikanten die staan afgebeeld in dit boek.

Talkshow: Vinyl Update 2022

Op zaterdag 12 november duikt Mega Record & CD Fair in de wereld van vinyl met een spannende talkshow. Anouk Rijnders van perserij Record Industry de bazin van Record Store Day Nederland, Esther Vollegbregt samen met NRC-journalist Jan Vollaard, de baas van het platenlabel Excelsior Recordings, Ferry Roseboom en de man achter de iconische recordstore Concerto en Mania-winkels Dick van Dijk gaan, samen met twee jonge consumenten in gesprek over de staat van vinyl.

Paul Bergen presenteert krachtig tijdsdocument met muziekfotografieboek Nineties Spirit

Paul Bergen (1957) is een van de bekendste Nederlandse muziekfotografen. Al meer dan 30 jaar heeft hij vele artiesten vastgelegd, van legendarische sterren tot minder bekende namen. Enkele van de bekendste muziekfoto’s ooit gemaakt komen van zijn hand.
Het archief van Paul Bergen bevat een buitengewone en uitgebreide reeks muzikanten van de jaren 80 tot heden (Iggy Pop, Rolling Stones, U2, Prince, David Bowie, Adele, Pearl Jam, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Radiohead, Blur, Johnny Guitar Watson, Miles Davis, Herbie Hancock, Sonny Rollins). Zijn werk is verschenen in meerdere publicaties van kranten, tijdschriften en boeken tot tv-documentaires, websites en meer.

Record Fair Den Bosch

DJ Brown Acid (Permanent Records Los Angeles)

Brown Acid is de langlopende, veelgeprezen heavy rock compilatie reeks samengesteld door Permanent Records’ eigenaar / platenverzamelaar Lance Barresi (aka DJ Brown Acid). Deze heavy head zal zeldzame, privé geperste Amerikaanse hard rock, heavy psych, en proto-metal 45’s draaien uit zijn diepe persoonlijke collectie. Als je houdt van de klanken van Led Zeppelin, Black Sabbath en Jimi Hendrix en geïnteresseerd bent om je geest te laten blazen door platen van meer obscure artiesten die je nog nooit gehoord hebt, kom dan langs!

Erik Mesie zingt nog altijd een toontje hoger

In een adem noemen we diverse iconen uit de nederpop waaronder, Doe Maar, De Dijk, Het Goede Doel, Klein Orkest en Toontje Lager. Opvallend is dat de ambitie van de zangers verder ging dan het succes van het boegbeeld te zijn van een band. Zo ook het geval met zanger Erik Mesie die na het uiteenvallen van Toontje Lager in 1985 begon aan zijn solo carrière.

Van zijn eerste twee soloalbums verscheen de hitsingle ’Zonder jou’. In 1996 kwam Toontje Lager weer even bij elkaar voor een aantal concerten en in 2001 was de laatste reünie en deden ze vijf concerten bij ’Vrienden van Amstel Live’ in Ahoy. In de tussentijd trad Erik volop op met o.a. Bert Heerink Peter Groot Kormelink en Joost Marsman. Daarnaast werd Erik een veel gevraagd artiest en was hij o.a. te zien en te horen in ’Symphonic echoes of Pink Floyd’, Night of the Proms. In 2012 is daar de theatervoorstelling ’Een Toontje Later’, een avondvullend programma met hits en anekdotes.

Sinds 2016 treedt Erik regelmatig op met zijn nieuw geformeerde band ’Toontje Lager’. Ruimte voor zijn solo carrière is er gelukkig nog steeds en dat resulteerde onlangs in het prachtige album ’Waar gaan we heen’ met daarop 15 schitterende liedjes die je weer doen denken aan de glorietijden van toen. Erik Mesie speelt op zaterdag om 15.00 uur op het podium bij het terras in hal 7.

Boekpresentatie ’TEGENKULTUUR - Nederlandse undergroundpublicaties 1964-1976’

In Tegenkultuur worden publicaties van de Nederlandse underground in de jaren 1964-1976 getoond en beschreven. Het boek plaatst de underground in de sociale context van de jaren zestig. Hitweek en Aloha, de belangrijkste Nederlandse undergroundbladen komen uitgebreid aan bod. Tegenkultuur laat zien welke Nederlandse undergroundbladen er naast Hitweek en Aloha waren, geeft een korte typering en toont vooral hoe ze eruitzien.

Tegenkultuur bevat een schat aan beeldmateriaal, waardoor het samen met de historische context een representatief naslagwerk vormt van de Nederlandse undergroundpers in de jaren 1964-1976. Het boek is interessant voor een brede groep lezers: voor de lezer die deze tijd actief heeft meegemaakt of er meer over wil weten maar ook voor de lezer die geïnteresseerd is in grafische vormgeving, ’small press’ of undergroundmuziek.

De auteurs zijn Peter Sijnke en Jan Pen. Meer informatie, lees hier verder.

Boekpresentatie ’AND VENUS WAS HER NAME - Het verhaal van Mariska Veres en Shocking Blue’

Mariska Veres, zangeres van Shocking Blue. Een schitterende verschijning die, in de vorige eeuw, menig jongens- en mannenhart op hol deed slaan. Zwoel en uitdagend. Gezegend met een prachtige stem. Dat is de eendimensionale buitenkant die we kennen. Van binnen was Mariska Veres echter een onschuldig meisje dat het liefst bij haar ouders op de bank kroop met een kop thee. Aan wie de aandacht voor haar en de band voor een flink deel voorbijging en die weinig moest hebben van de bijvangst van de rock ’n’ roll: de seks, de drugs en de alcohol.

In ’And Venus was her name’ laat schrijver Leo Oldenburger zien hoe Mariska Veres als zangeres van Shocking Blue de hele wereld veroverde en meerdere malen de aardkloot rondvloog om op te treden en successen te vieren. Meer informatie, lees hier verder.

Boekpresentatie ’INSPIRATIE - Een ongrijpbaar fenomeen verklaard, verhalen van 32 songwriters ’

Inspiratie, is er een formule? Is er een tijdstip, een specifieke plek? Heb je anderen nodig om tot ideeën te komen? En wat als het zich niet aandient? Wat is inspiratie eigenlijk? Is het iets spiritueels of is het gewoon bullshit en moet je gewoon hard aan het werk? Alle artiesten in dit boek werkten graag mee aangezien de uitnodiging om over inspiratie te praten een prettig en uitdagen beroep op hen deed. En om met een journalist en een fotograaf die dezelfde vaktaal spreken eens stil te staan bij de belangrijkste voorwaarde van de beoefening van hun vak.

De auteurs zijn Bert Middelbos en Raymond van Olphen. Meer informatie, lees hier verder.

The Tambles - Garagerock ’n roll met invloeden uit de ’60s en ’70s

Na een succesvolle tour in Spanje en uitverkochte zalen als voorprogramma van Supergrass ging de wereld op slot. The Tambles trokken zich terug in de oude garage waar ze al tien jaar repeteren. Met z’n vieren schreven ze hun meest veelzijdige plaat ooit, die werd opgenomen en gemixt door zanger en gitarist Ruben Drenth. Moeilijke tweede? Niet als je zo barst van de ideeën en het plezier als deze vier. The Tambles spelen zaterdag rond de klok van 11 uur op het podium bij het terras.

Record Fair Den Bosch

Optreden Kathleen Willems - "The Real Deal"

In de 38-jarige Kathleen Willems leeft een oude ziel. Niet alleen is Elvis van grote invloed in haar muziek maar ook Jake La Botz, JD McPherson en The Devil Makes Three. Haar muziek klinkt bluesy maar ook country. Op Facebook wordt Kathleen omschreven als "the real deal", "ademt muziek, prachtige stem, kick-ass gitaarspel en een geweldige persoonlijkheid", "heel eigen", "muziek met gevoel".

Begin 2021 heeft Kathleen een CD en een LP uitgebracht met haar eigen nummers. De titel van het album is heel toepasselijk "Through The Heart", omdat het haar in het diepst van haar hart raakt. Naast haar eigen liedjes speelt ze ook country/blues/r&r covers uit de jaren 50/60/70.
Kathleen Willems.com

Vinylized - "The art of dj-ing"

Vinylized staat voor "The art of dj-ing" en dat hoor en zie je dit weekend terug in onze nieuwe Vinylized Area. Verwacht op de zaterdag een programma vol met DJ seminars, workshops, interviews en interessante muziek presentaties. Daarnaast is er ook aandacht voor een aantal toffe (graffiti) kunstenaars, die deze speciale kunstvorm zullen uitlichten. Ook hebben we weer een aantal dj’s weten te strikken, die deze dag muzikaal gaan omlijsten. De zondag staat in het teken van "Zwarte liefde" dit is een "vinyl only" concept, die je waarschijnlijk wel al eens eerder hebt zien langskomen. Hier wordt ook de liefde voor "black music" gedeeld, dus we hebben een aantal dj’s uit dit collectief uitgenodigd, die de bezoeker gaan trakteren met funk, soul, disco, hiphop, r&b en meer. Kijk hier voor het complete schema..

Volg ons op deze dagen op instagram: @vinylized_nl of twitch.tv/vinylized_nl

Concertoboeken

Op de stand van Concertoboeken (930) kun je bijzonder boeken vinden en kopen. Concertobooks

Record Fair Den Bosch

DJ Coco Maria

Een van de meest unieke en compromisloze DJ’s ter wereld: Coco Maria is een selecteur, een curator en een radiopresentator met een onberispelijke smaak. Afkomstig uit Mexico en nu gevestigd in Europa. Ze is gespecialiseerd in Braziliaanse, Zuid-, Centraal-Amerikaanse en Caraibische muziek. Onweerstaanbare jazz, samba, cumbia, en allerlei rariteiten uit zonniger, verre oorden.

Alles gemixt met haar onbedwingbare energie en originele stijl. Coco Maria presenteert haar vlaggenschip ochtendshow en "Club Coco" op Worldwide FM. Ze is ook te vinden met haar originele sounds op festivals wereldwijd zoals Worldwide Sete, Dekmantel, We out Here... "En niet te vergeten zondag 13 november op de main stage van de Mega Record & CD Fair.

Programma podium hal 7

Zaterdag 12 november

 • 10.00 - 10.15 uur: Opening by DJ Miss Twist
 • 10.15 - 10.45 uur: Boekpresentatie: Leo Oldenburger - Mariska Veres en Shocking Blue
 • 11.00 - 11.30 uur: Performance The Tambles
 • 11.40 - 12.00 uur: Boekpresentatie: Peter Sijnke en Jan Pen - ’undergroundpers in de jaren 60/70’
 • 12.15 - 12.45 uur: DJ DNS - Coldchillin’
 • 12.45 - 13.30 uur: Interview Ben Merlis & George DuBose by NRC Journalist Jan Vollaard
 • 13.45 - 14.45 uur: Talkshow Vinyl Update 2023
 • 15.00 - 15.30 uur: Performance Erik Mesie
 • 15.45 - 16-10 uur: Boekpresentatie: Auteur Bert Middelbos en fotograaf Raymond van Olphen - INSPIRATIE - een ongrijpbaar fenomeen verklaard
 • 16.10 - 17.00 uur: DJ Brown Acid Permanent Records USA

Zondag 13 november

 • 10.15 - 11.00 uur: Opening by DJ Miss Twist
 • 11.00 - 12.00 uur: Americana muziek by Kathleen Willems
 • 12.00 - 13.00 uur: Performance DJ Coco Maria
 • 13.00 - 13.30 uur: DJ by Vinylized
 • 14.00 - 15.00 uur: DJ set by Yorick van Norden
 • 15.00 - 16.00 uur: DJ Miss Twist
 • 16.00 - 16.30 uur: DJ by Vinylized
 • 16.30 - 17.00 uur: Closing time by Vinylized
55ste Mega Platen & CD Beurs najaar 2022
 • Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch
 • Zaterdag 12 november van 9.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 13 november van 10.00 tot 17.00 uur
 • Voorverkoop is online (kinderen tot en met 12 jaar gratis)

-------------------------------------------------------

De 54ste Mega Platen & CD Beurs was top

Wat was de Mega Record & CD Fair op 9 en 10 april een feest! Na twee jaar wachten was het eindelijk zover. Deze keer in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en niet in Utrecht. Na 25 jaar een nieuwe locatie, dat was spannend, maar wij hebben er absoluut geen spijt van.

Record Fair Den Bosch

Overview Mega Record & CD Fair Den Bosch April 2022

Na jaren van Covid-19 en andere onzekerheden, was het een hele klus om binnen een tijdsbestek van twee maanden alles opnieuw te organiseren op de nieuwe locatie. Maar het is gelukt, mede dankzij de steun en het vertrouwen van bezoekers en exposanten.

Wij waren blij met de Brabanthallen en de bezoekers ook. Zij kwamen weer in groten getale vanuit alle windstreken, zoals Amerika, Japan, Ierland, Engeland, België en Frankrijk. ’Top!’ Dat hebben we gelukkig veel gehoord. Natuurlijk waren er ook een paar kritische noten en daar zijn we niet doof voor. Alle suggesties nemen we mee in onze evaluatie, zodat we er de volgende keer een nog groter succes van kunnen maken. Hieronder zomaar een greep uit enkele bezoekersreacties:

Patrick Heremans - Vilvoorde
’Toplocatie! Vlotter bereikbaar, parking dichtbij en zeer veel ruimte tussen de standen. Het was genieten! Hopelijk zijn jullie (en wij) opnieuw vertrokken voor vele jaren.’

Kimberly Van Pinxteren - De Vries - Amsterdam
’Heb zo een leuke dag gehad, overtrof al mijn verwachtingen! Kijk uit naar de volgende beurs!’

Annet van Veen - Leiden
’Was top, veel groter dan Utrecht, had gewoon zere voeten.’

Stefano Oflorenz - Italië
’It’s been a blast! Thanks for this brand new location.’

Victor Cavaco - Portugal
’Congratulations! It was a great fair. Great organization, great location, great venue.’

Obed Ricardo Garrido Perez - Mexico
’A dream place to be!’

Turgut Kocer - Duitsland
’Been there today and it's such a wonderful new location - way better than the old one. Great coffee, super clean facilities, unbelievably friendly and euphoric security and staff.’

Mega Record Fair

Overview Mega Record & CD Fair Den Bosch April 2022

record Fair Den Bosch

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Record Fair

Record Fair

Paul Bergen - Mega Record Fair Daft Punk - 1997 - © Paul Bergen

Paul Bergen - Mega Record Fair Mary J Blige - 1999 - © Paul Bergen

Record Fair DJ Brown Acid

Record Fair DJ Brown Acid

Record Fair

Record Fair

Record Fair

Record Fair

Record Fair

Record Fair

Record Fair Kathleen Willems

Record Fair

Record Fair

Record Fair

Record Fair

Mega Record Fair

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Naar boven