Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook
Beste Record Collectors en bezoekers van de Mega Record & CD Fair,

Wat op 12 november is gebeurd blijft onwerkelijk. Van alle scenario’s waar wij als organisator rekening mee hebben gehouden hadden wij dit nooit, maar dan ook nooit kunnen bedenken. Na twee jaar verplichte sluiting had iedereen zich enorm verheugd op het weer plaatsvinden van de grootste platenbeurs ter wereld en waren we er klaar voor.

Na een hele dag opbouw en hard werken kwam aan het eind van de vrijdag 12 november een verschrikkelijke en desastreuze mededeling van de Jaarbeurs directie. Vooruitlopend op de uitkomst van een persconferentie had Jaarbeurs eenzijdig besloten en zonder overleg met de ons als organisator, de Mega Record & CD Fair per direct te annuleren.

Maatregelen en instructies conform de overheidsvoorschriften zijn opgevolgd en geïmplementeerd. Het is voor ons nog steeds niet te begrijpen waarom dit besluit eenzijdig en zonder voorafgaand overleg is genomen en opgelegd.

Wij zijn nu in overleg met Jaarbeurs Utrecht en hebben tijd nodig hebben om dit zorgvuldig uit te zoeken.

Wij gaan hoe dan ook door met wat in bijna 30 jaar is opgebouwd. Een ongekend breed platform voor vinyl verzamelaars uit de hele wereld. Op 8, 9 en 10 april 2022 zijn wij dan zeker terug! Of het in Jaarbeurs Utrecht zal zijn is nog maar de vraag. Maar los van de locatie hopen we jullie allemaal wel terug te mogen zien.

Bericht aan alle bezoers van de Mega Platen & CD Beurs,

De Mega Record & CD Fair op 13 & 14 november heeft helaas niet plaats kunnen vinden. De ticket voorverkoop voor de Mega Record & CD Fair was geregeld en georganiseerd door Jaarbeurs Utrecht en zij zullen het bedrag van de kaarten naar u terugstorten. Neem voor meer informatie alstublieft contact op met: info@jaarbeurs.nl

Wij hopen dat de afhandeling zo soepel mogelijk zal verlopen.

--------------------------------------------------------------

53ste Mega Platen & CD Beurs 13 & 14 november 2021
Kuifje en andere striphelden op vinyl, DJ Collectief en live optredens

Op zaterdag 13 en zondag 14 november vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op deze beurs, die voor de 53ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers en vinylverzamelaars uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Manuel Decker exposeert zijn uitgebreide verzameling Kuifje en andere striphelden op vinyl. Er zijn plaatprimeurs, de Three Imaginary Boys Popquiz en diverse DJ demonstraties.

Update: coronamaatregelen tijdens de Mega Record & CD Fair ongewijzigd.
Tijdens de persconferentie van 2 november jl. heeft de Nederlandse regering extra maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen hebben op onze beurs geen invloed omdat Jaarbeurs al zou gaan controleren op coronatoegangsbewijzen. Hierdoor is het dragen van een mondkapje op de beurs niet verplicht, maar het mag natuurlijk wel.

Vinyl expo: Superhelden op vinyl

De Franse collectioneur Manuel Decker verzamelt al zijn hele leven lang vinylplaten. Hij heeft diverse boeken uitgegeven waarin thematische lp hoezen staan afgebeeld. Zo heeft hij het naslagwerk ’Disques du Bande’ uitgegeven en heeft hij meegewerkt aan het prachtige boek van Jacques Petit ’Cars on Vinyl’: ruim 300 hoezen met een classic car prominent op de cover. Eind vorig jaar publiceerde Manuel het Franse naslagwerk Superheroes & autres creatures.

Voor de expositie op de beurs heeft Manuel zijn Kuifje collectie aangevuld met enige andere striphelden. Denk hierbij aan vinyl LP’s van en met Superman, Batman, Spiderman etc. Ook zijn boek Tintin & Les Vinyles is verkrijgbaar en Manuel Decker is persoonlijk aanwezig voor tekst en uitleg. Dit alles nabij het terras in hal 12.

Presentatie Tim Knol - The Lost & Found Tapes Compilation Album

Met zijn Lost & Found theatertournee trok Tim Knol de afgelopen drie jaar door gans het land. Hij speelde tijdens deze optredens veel eigen werk, maar ook covers van zijn muzikale helden. Thuis begon hij de nummers uit zijn voorstelling - op een oude viersporencasetterecorder - als demo’s op te nemen, dit klonk zo goed dat hij besloot er iets mee te doen. Hij bracht de muziek uit op cassette en cd. Onder de naam The Lost & Found Tapes verschenen er vier edities. Nu is er ook een lp. Een door Tim Knol samengestelde selectie uit de serie is verkrijgbaar op 180 grams vinyl vanaf 12 november en tijdens d beurs.

Een plaat die je meeneemt naar Tim’s thuisstudio. Alle nummers zijn door Tim solo en geheel akoestisch ingespeeld, zoals hij tijdens de Lost & Found theatershows ook te horen was. Op deze compilatie-LP hoor je hoe hij covers speelt van zijn helden John Prine, Bob Dylan, Blaze Foley en Neil Young. Maar ook eigen werk en nieuwe muziek in een uitgeklede versie. Nummers die je hoogstwaarschijnlijk later in vol ornaat op een nieuwe plaat hoort. Maar nu alvast hier. Uniek en exclusief.

Tim-Knol-Lost-and-Found-LP-presentatie

Tim zal op zaterdag een set spelen en daarna kunt u uw exemplaar laten signeren.

Yorick van Norden, Een nieuw geluid, een nieuwe urgentie en een nieuwe look.

Yorick speelt op zondag tussen 15.30 en 16.00 uur en daarna is er een ’meet & greet’. Fans kunnen zich alvast aanmelden voor één van de genummerde vinyl-exemplaren van zijn nieuwe album welke in april 2022 uit wordt gebracht.

Uitgeverij Van Gorcum en Uitgeverij Kleine Uil presenteren diverse muziekboeken.

Uitgeverij Van Gorcum en Uitgeverij Kleine Uil presenteren tijdens de beurs 2021 diverse muziekboeken. De auteurs zullen op zaterdag 13 november van 13:00 tot 15:00 uur aanwezig zijn om hun boek te signeren en vragen te beantwoorden.

Dick van Veelen met The Kinks - een oer-Engelse band en The Kinks - Concerten in Nederland
Jan Bouke Hingstman met Status Quo - De kracht van eenvoud
Loek Dekker met The Who - de ultieme rockband
Koert Broersma met Somebody Will Know Someday - Herinneringen aan Cuby & The Blizzards
Hans Waterman met Drumsolo - 35 jaar te laat naar bed
Harry Prenger met Postpunk - Heden en verleden
Egbert Meijers met Tussen Grolloo en Austin - Egbert Meijers, 50 jaar liedjes met hart en ziel
Edwin Hofman met Avonturiers van de Nederpop
Wiebren Rijkeboer presenteert 3 boeken:De psychedelische sixties - 56 Amerikaanse bandjes
Americana outlaws - 50 singer-songwriters uit de seventies
Rootsrock - 53 singer-songwriters in de periode 1980 - 2000 die rocken

Meer informatie over alle boeken staat op de volgende pagina: Presentatie Uitgeverij Van Gorcum en Uitgeverij Kleine Uil

Presentatie Uitgeverij Van Gorcum en Uitgeverij Kleine Uil

DJ Brown Acid (Permanent Records Los Angeles)

Brown Acid is de langlopende, veelgeprezen heavy rock compilatie reeks samengesteld door Permanent Records’ eigenaar / platenverzamelaar Lance Barresi (aka DJ Brown Acid). Deze heavy head zal zeldzame, privé geperste Amerikaanse hard rock, heavy psych, en proto-metal 45’s draaien uit zijn diepe persoonlijke collectie. Als je houdt van de klanken van Led Zeppelin, Black Sabbath en Jimi Hendrix en geïnteresseerd bent om je geest te laten blazen door platen van meer obscure artiesten die je nog nooit gehoord hebt, kom dan langs!

Johan Kugelberg & Berend Dubbe

Auteur Johan Kugelberg en de Nederlandse muzikant Berend Dubbe (Bettie Serveert, Bauer, Bud Benderbe) zijn al 30 jaar bevriend, sinds Johan Berends band tekende bij het Matador Records label waar hij werkte in de vroege jaren 1990. Sindsdien heeft Berend nummers van Velvet Underground uitgevoerd voor Lou Reed, Mo Tucker en Doug Yule op Velvet Underground tentoonstellingen die Johan in New York en Stockholm heeft georganiseerd, Sun Ra nummers gezongen op Johan’s bruiloft, ze hebben samen een hip hop geschiedenis tentoonstelling in Tokyo georganiseerd, en Johan heeft liner notes en persberichten geschreven voor Berends platen.

Ze zullen het hebben over het verzamelen van platen, en waarom het bijna net zo leuk is als surfen en/of het eten van de perfecte frikandellen. De twee heren zullen het hebben over Johan’s aanstaande boek over dit onderwerp. Platen verzamelen dus, niet surfen en frikandellen, hoewel die onderwerpen ook aan bod zullen komen. Het gesprek wordt gevolgd door een DJ-set waarin Johan en Berend een aantal van de meest fenomenale en/of lachwekkende geluiden zullen laten horen die hun vriendschap hebben gevoed.

Le Guess Who? Festival 2021 tijdens de Mega Record & CD Fair

Dit jaar Utrechts Le Guess Who? Festival vindt plaats in hetzelfde weekend als de Mega Platen & CD Beurs. Le Guess Who? bestaat om mensen samen te brengen door middel van kunst en muziek. Alle informatie is te vinden op: Le Guess Who? Festival

DJ Coco Maria

Een van de meest unieke en compromisloze DJ’s ter wereld: Coco Maria is een selecteur, een curator en een radiopresentator met een onberispelijke smaak. Afkomstig uit Mexico en nu gevestigd in Europa. Ze is gespecialiseerd in Braziliaanse, Zuid-, Centraal-Amerikaanse en Caraibische muziek. Onweerstaanbare jazz, samba, cumbia, en allerlei rariteiten uit zonniger, verre oorden.

Alles gemixt met haar onbedwingbare energie en originele stijl. Coco Maria presenteert haar vlaggenschip ochtendshow en "Club Coco" op Worldwide FM. Ze is ook te vinden met haar originele sounds op festivals wereldwijd zoals Worldwide Sete, Dekmantel, We out Here... "

2 Brothers on the 4th Floor

De Nederlandse eurodance groep 2 Brothers On The 4th Floor werd opgericht in 1990 toen de twee broers Bobby en Martin Boer begonnen te experimenteren met muziek in een kleine slaapkamer in hun ouderlijk appartement op de 4e verdieping. Samen met rapper Da Smooth Baron MC en zangeres Peggy "The Duchess" brachten ze datzelfde jaar hun eerste single "Can’t Help Myself" uit, die in 1991 een internationale hit werd. Daarna was het even stil, maar in 1993 de broers waren terug en leverden in de daaropvolgende jaren verschillende internationale hits: "Never Alone" met D-Rock (René Philips) en Des’Ray (Desirée Manders), "Dreams" en "Let Me Be Free".

Dit jaar vieren we de 30-jarige erfenis van 2 Brothers On The 4th Floor. The Very Best Of is vanaf 3 december verkrijgbaar in een gelimiteerde en geremasterde oplage van 2000 individueel genummerde exemplaren op goudkleurig vinyl. Op zaterdag 13 November a.s. vindt de 2CD release plaats en is er een mini optreden daarna er tijd is voor een meet & greet en signeersessie.

2 Brothers on the 4th Floor zal zaterdag om 15.00 uur optreden op het podium in hal 12.

DJ Collectief, Demo vinyl draaien voor beginners door experts

Nederland is al jaren toonaangevend op het gebied van dansmuziek en in het bijzonder spelen DJ’s wereldwijd een vooruitstrevende rol. Jaarlijks gooien Nederlandse DJ’s hoge ogen bij de verkiezingen van beste DJ van het jaar. Tegenwoordig zijn zij niet meer weg te denken in het huidige muziek landschap, sterker nog zij worden als popsterren gezien. Vroeger nam je muziekles om een instrument te bespelen, nu kan je les nemen om een professional te worden. Er zijn vele vormen en apparaten om te draaien. Zo zijn er tegenwoordig ’digitale’ sets waar je met MP3’s of video’s aan de slag kan. Het vinyl verloor nooit zijn kracht mede door de audio kwaliteit. De laatste jaren is er de zoveelste opmars in het draaien van vinyl, iets wat andere regels met zich meebrengt als het draaien via een computer (de zogenaamde DJ Controllers). Op de beurs is er voor geïnteresseerden en liefhebbers, een ’Vinylized’ podium gecreëerd, waar de ’Art of DJ-ing’ centraal staat en wordt uitgelicht. Verwacht creatieve sets met diverse genres: o.a. Jazz, Reggae, Hiphop, R&B, Soul, Funk, Boogie en Disco. Hier wordt het draaien van muziek op ’moderne’ en ’ouderwetse’ manier gepresenteerd. De top op het gebied van ’Turntablism’ van ons land is aanwezig. Deze gebruiken de draaitafel als muziekinstrument en laten de technische kant van het vak zien (denk o.a. aan Scratching). Deze DJ’s zijn veelal te horen als ondersteuning bij artiesten of spelen mee in bands, orkesten of staan in het theater. Voor de kenner is het een genot om naar te luisteren en indrukwekkend om te zien hoe zij te werk gaan.

Recordplanet heeft een groep professionals uitgenodigd die gedurende beide dagen alle diverse stijlen demonstreren en klaar staan voor eventuele vragen. Dit wordt de plek waar DJ’s en liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en netwerken, net zoals het vroeger ging in de platenwinkels.

EP van The Flingelbunts en single van The Gunners

De platenverzamelaars van de Platenclub Utrecht verzamelen niet alleen grammofoonplaten, ze brengen er zo nu en dan ook eentje uit! Die platen verschijnen altijd in een oplage van 500 op hun eigen PLUT-label en ze bevatten opnames van Nederbeat-groepen uit de jaren zestig die niet eerder zijn uitgebracht. Op de beurs van november 2021 zal in in ieder geval PLUT 013 worden gepresenteerd, een EP van The Flingelbunts. Deze Haagse groep is genoemd naar het nummer The rise and fall of Flingel Bunt van The Shadows. De EP bevat twee Engelstalige en twee Nederlandstalige nummers die in 1967 in de Haagse GTB studio zijn opgenomen: Hey you - Lonely me | De ezeltjes - Omaatje. Het laatste nummer is een cover. De original uit 1964 is van Jerry Bey, de broer van de Zangeres Zonder Naam. The Flingelbunts hebben van deze onvervalste smartlap een heus beat-nummer gemaakt! Als de platenperserij het haalt zal ook PLUT 014 worden gepresenteerd. Dit wordt een plaat met 3 nummers van The Gunners uit Eindhoven: op de a-kant Television en op de b-kant Big pig en de instrumental Marie Grazia. De eerste twee nummers zijn studio-opnames uit 1967, het derde nummer is een live-opname uit 1966. Deze plaat wordt na The Zipps een van de meer psychede-lische uitgaven van de Platenclub Utrecht. De PLUT-platen zijn tijdens de beurs verkrijgbaar in de stand van de Platenclub Utrecht.

De Three Imaginary Boys Popquiz

De Three Imaginary Boys uit Utrecht presenteren hun fabuleuze popquiz op zondag 14 november, waar iedereen aan mee mag doen en er zijn vele prijzen te winnen beschikbaar gesteld door diverse sponsors. Aanvang 13.00 uur.

Programma Mega Record & CD Fair

PODIUM HAL 12

Zaterdag 13 november

 • 10.00 - 11.00 uur: Opening with DJ Miss Twist
 • 11.00 - 11.30 uur: EP by The Flingelbunts
 • 11.30 - 12.30 uur: Tim Knol - The Lost & Found Tapes Compilation Album
 • 13.00 - 13.30 uur: Interview Johan Kugelberg by Berend Dubbe
 • 13.30 - 14.30 uur: Performance Johan Kugelberg
 • 14.30 - 15.00 uur: Interview by DJ Coco Maria
 • 15.00 - 15-30 uur: Performance - Meet & Greet 2 Brothers on the 4th Floor
 • 16.00 - 17.00 uur: DJ Brown Acid Permanent Records USA

Zondag 14 november

 • 10.00 - 12.00 uur: Opening with DJ Miss Twist
 • 12.00 - 13.00 uur: Interview by DJ Coco Maria
 • 13.00 - 14.00 uur: Three Imaginary Boys Pop Quiz
 • 14.00 - 15.15 uur: Interview by DJ Coco Maria
 • 15.30 - 16.00 uur: Yorick van Norden album release ’Playing by Ear’
 • 16.00 - 17.00 uur: Closing time with DJ Miss Twist

PODIUM HAL 11

Zaterdag 13 november

 • 11.00 - 12.00 uur: dj J-Daw
 • 12.00 - 12.30 uur: dj Phatcase
 • 12.30 - 13.00 uur: dj PP Groenveld
 • 13.00 - 13.30 uur: dj Mainstreet
 • 13.30 - 14.00 uur: dj Mista Sweet
 • 14.00 - 14.30 uur: dj Setino
 • 14.30 - 15.00 uur: dj Irie
 • 15.00 - 15.30 uur: dj Sueside
 • 15.30 - 16.00 uur: dj DNS
 • 16.00 - 16.30 uur: dj Julienne
 • 16.30 - 17.00 uur: dj Welly

Zondag 14 november

 • 11.00 - 13.00 uur: dj Zwarte Liefde
 • 13.30 - 14.00 uur: dj Danjah
 • 14.00 - 14.30 uur: dj Native
 • 14.30 - 15.00 uur: dj Ser-V
 • 15.00 - 16.00 uur: dj Cold Crush
 • 16.00 - 17.00 uur: dj Sebastian Floris
Mega Record & CD Fair najaar 2021
 • Zaterdag 13 november van 9.00 uur tot 17.00 uur
 • Zondag 14 november van 10.00 uur tot 17.00 uur

Jaarbeurs
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Record Fair Utrecht

Overview hal 12 november 2019

Record Fair Utrecht

superheroes manuel decker Boek ”Super Heroes et autre Créatures door Manuel Decker

© Tintin - Record Fair Utrecht Tintin & Les Vinyles” door manuel Decker

© Tintin - Record Fair Utrecht Boek ”Tintin Les Vinyles” door manuel Decker

Tim-Knol-Lost-and-Found-LP.jpg Tim Knol - Lost & Found LP

Yorick-van_Norden-Recordplanet Yorick van Norden, Playing by Ear

Yorick-van-Norden-Recordplanet Yorick © Félice Hofhuizen

Omslag The Kinks

DJ Brown Acid DJ Brown Acid

Johan Kugelberg Johan Kugelberg & Berend Dubbe

Le Guess Who 2021 Utrecht

2-brothers-on-the-4th-floor 2 Brothers ont the 4th floor

Record Fair Utrecht DJ Collective

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht Flingelbunts

Record Fair Utrecht The Gunners

Record Fair Utrecht

Popquiz Record Fair Utrecht Popquiz

Miss Twist Record Fair Utrecht Miss Twist

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Naar boven