Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

Topfotograaf Frits van Swoll exposeert op 52ste Mega Platen & CD Beurs 16 & 17 november 2019

George Baker, Robert-Jan Stips’ Supersister, taxatie vinyl, live optredens

Op zaterdag 16 en zondag 17 november 2019 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op deze beurs, die voor de 52ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Dit najaar zal de beurs een expositie tonen met foto’s van jazz- popfotograaf Frits van Swoll. Er zijn Meet & Greets van en met George Baker en Robert Jan Stips. Daarnaast presenteert en signeert de Oostenrijkse topverzamelaar Hans Pokora zijn nieuwste boek met zeldzame platenhoezen. Muziek blijkt een goede investering te zijn: popcultuur expert Ian Shirley (UK) is aanwezig bij de presentatie van de Rare Record Price Guide 2020 en voor taxaties van zeldzame platen en CD’s.

Foto-expositie Frits van Swoll

De jarenlange loopbaan als fotograaf/ontwerper begon voor Frits van Swoll begin jaren zestig. Vanwege zijn passie voor jazzmuziek fotografeerde hij indertijd veelal Amerikaanse musici tijdens de concerten die zij in Nederland gaven. Denk hierbij aan Nina Simone, Thelonious Monk, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald. Diverse foto’s van deze artiesten werden tevens gebruikt als ontwerp voor platenhoezen. In de jaren erna fotografeerde en werkte van Swoll samen met veel Nederlandse artiesten. Zo ontwierp hij platenhoezen voor Boudewijn de Groot, Golden Earring, Lenny Kuhr, Alquin en Martine Bijl. In de jaren negentig richtte van Swoll zich op het regisseren van videoclips. De eerste geruchtmakende clips van Di-rect en Anouk kwamen van zijn hand. Deze veelzijdige fotograaf exposeert een aantal van zijn mooiste foto’s tijdens de beurs en presenteert hij twee boeken My Jazz Moments (met Philip Freriks) & Vinyl in Stills. Frits is zelf het gehele weekeinde aanwezig voor tekst en uitleg.

Frits van Swoll - Nina Simone Record Fair Utrecht

Nina Simone ©Frits van Swoll - Montreux Jazz poster foto ©Frits van Swoll

Meet & Greet George Baker

George Baker is zondag tussen 13 en 14 uur aanwezig voor een meet and greet. Het is november 2019 precies honderd jaar geleden dat de Nederlandse Radio voor het eerst in de ether te horen was maar ook exact vijftig jaar geleden dat Little Green Bag voor het eerst de hitlijsten beklom. In de vroege jaren negentig werd het nummer nog gebruikt als openingsnummer in Quentin Tarantino’s film Reservoir Dogs. George zal tevens het podium betreden en een aantal nummers van zijn laatste album vertolken naast een gouwe ouwe hit. Tevens zijn er plannen om een speciale LGB limited single opnieuw uit te brengen, later meer nieuws.

Meet & Greet members of heavy metal bands Vengeance & Bodine

Meet & Greet Jay van Feggelen van de band Bodine en Leon Goewie, Jan Bijlsma, John Snels en Peer Verschuren van de band Vengeance bij de eerste dag presentatie op zaterdag 16 november bij de eerste dag presentatie van de Vengeance 9 cd Box ’Complete Works en de Bodine 4cd Box ’Anthology’. Meet & Greet members of the bands Vengeance & Bodine on Saturday at the launching of the Vengeance 9 cd Box ’Complete Works’ and the Bodine 4cd Box ’Anthology’.

BODINE - Jay van Feggelen zaterdag tussen 12:00 - 13:00.

VENGEANCE - Leon Goewie, Jan Bijlsma, John Snels, Peer Verschuren zaterdag tussen 13:00 - 14:00

De Nederlandse heavy metal band Vengeance lanceert een luxe 9CD-box met de complete Nederlandse geschiedenis van de toonaangevende rock metal band van Nederland met een meet and greet op zaterdag.

Na de release van de succesvolle Helloïse 6CD box Anthology, werkt Pseudonym Records momenteel aan een luxe 9CD-box met de complete Nederlandse erfenis van de toonaangevende rock metal band VENGEANCE. De doos bevat al hun albums uit de jaren 80 en 90: Vengeance (1e album), We Have Ways To You Rock, Take It or Leave It, Arabia, The Last Of The Fallen Heroes en Back From Flight 19. Aangevuld met niet minder dan 59 bonusnummers inclusief niet-album-, live-, demo- en niet-vrijgegeven nummers / versies, dit is wat je The Ultimate Vengeance kunt noemen! Wat toevallig de titel is van de 2CD-compilatie die eind dit jaar het licht zal zien ...

HQ remastered van de originele masters en met bandleden John Snels, Oscar Holleman (producent van Within Temptation, After Forever, Krezip, Kovacs en co-producent van de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 Duncan Lawrence), Jan Bijlsma (The Last Element), Jan Somers, Ian Parry (Hammerhead, Elegy), Peer Verschuren (Lana Lane), Arjen Lucassen (Bodine, Ayreon) en power vocalist extraordinaire Leon Goewie, de release presentatie is gepland voor november 2019.

4CD BOX Bodine - Anthology

Sommige bands worden wereldberoemd zonder dat ze er hun bed voor uit hoeven te rollen, andere werken zich het apelazarus en komen nergens. Als de leden van Bodine een euro hadden gekregen voor elke repetitie, zouden ze waarschijnlijk miljonairs zijn geweest. In werkelijkheid blijken ze een van de meest professionele bands uit de Hollandse hard rock- en heavy metal historie, met verkopen die bijna onder nul bleven steken. Waren al hun repetities, schrijfsessies en studio-uren verloren tijd? Welnee! De band heeft drie hoogstaande albums afgeleverd en nu zelfs een carrièreoverspannende vierdelige cd-box: Anthology!
Die box bevat de drie officiële albums die de band in the jaren tachtig uitbracht: Bodine (1st album), Bold As Brass en Three Times Running, plus een bonus-cd, Bodinism, met non-album-, demo- en andere niet eerder uitgebrachte tracks en versies, jingles en zelfs het allereerste Bodine radio interview, uitgevoerd door hun latere producer Alfred ’Big Al’ Lagarde. Geremasterd vanaf de originele master tapes en met bandleden Arjen Lucassen (Vengeance, Ayreon), Rene Rijsdijk, Axel Langemeijer, Armand van der Hoff, Gerard Haitsma en powerhouse vocalist Jay van Feggelen (Ayreon), is de release van de 4-CD BODINE Anthology box een unieke gebeurtenis in Holland’s hard rock-/heavy metal historie.

Meet & Greet Robert Jan Stips Supersister

Zondag vindt een presentatie plaats van de legendarische Nederbeat-band Supersister: de eerste vijf albums van deze band worden opnieuw uitgebracht in een gelimiteerde vijfdelige gekleurde vinyl LP-box. Frontman Robert Jan Stips zal aanwezig zijn voor een performance- en signeersessie.

Record Fair Utrecht

Taxatie zeldzame platen: een goede investering

Terwijl een volgende recessie nog op zich laat wachten zijn de prijzen van unieke en gewilde platen omhoog geschoten. Verzamelaars zijn bereid grote bedragen te betalen voor zeldzame releases in perfecte conditie. Een goede hulp hierbij is de Rare Record Price Guide 2020. Een catalogus met prijzen van zeldzame platen: van Pink Floyd’s debuut LP, via de meest gewilde platen uit de psychedelische periode tot platen van The Beatles. Auteur Ian Shirley, journalist bij het vooraanstaande Britse muziekblad Record Collector, zal op zaterdag aanwezig zijn om platen van bezoekers te taxeren, vragen te beantwoorden en zijn boek te signeren.

8001 Record Collector Dreams

Tijdens de Mega Platen & CD Beurs presenteert de Oostenrijkse topcollectioneur Hans Pokora zijn laatste boek uit een bijzondere reeks getiteld 8001 Record Collector Dreams. Daarin geeft Pokora een overzicht van zeldzame en unieke folk, beat, garage en psychedelische platen uit de jaren zestig en zeventig. Pokora verzamelt al meer dan veertig jaar zeldzame platen uit deze periode. Dit boek is de achtste en laatste in een reeks naslagwerken voor muziekverzamelaars. Hans Pokora zal op de Platenbeurs aanwezig zijn om zijn boek te signeren en taxaties te verrichten.

500th Record Collector issue December 2019

Recordplanet feliciteert Record Collector met de uitgave van de 500ste editie van dit populaire maandblad onder muziekverzamelaars.

Op 5 december publiceert Record Collector - dat in september 2019 haar 40ste verjaardag vierde - de 500e editie van dit maandblad. Om deze belangrijke prestatie te vieren, is er een dubbelnummer samengesteld, vol met interviews en artikelen van en met artiesten als The Kinks, Johnny Marr, Queen, Mick Hucknall, Flaming Lips, Swans, Joan Armatrading en nog veel meer. Om dit feit te vieren reist Ian Shirley, oftewel The Pop Professor en samensteller van de Rare Record Price Guide, af naar de beurs in Utrecht. Tijdens de beurs is Ian beschikbaar in de stand van Record Collector voor het taxeren van zeldzame platen en CD’s. Mocht je iets in huis hebben waarover je meer wilt weten neem deze items mee naar de beurs en wie weet kom je weer rijker thuis!

The 52nd Utrecht Record Fair is just around the corner and Record Collector will be there with a special vinyl release!

Record Collector:”To celebrate our 40th anniversary, our upcoming 500th issue (on sale 5th Dec) and our long-standing relationship with the legendary record fair at Jaarbeurs in Utrecht, Record Collector (stand #258) will be selling copies of the next installment in our Rare Record Club series. This is the legendary first LP by Ken Saul - Songs For A Rainy Day. This private pressing was limited to 25 copies in 1970 and a mint copy is worth in the region of £1,000.” More information: recordcollectormag.com

The Blue Mask

Iedereen kent Lou Reed van hits als Walk On The Wild Side, Perfect Day, Vicious, Waiting For My Man, Sweet Jane en Satellite of Love. Continue balancerend op de rand van de wanhoop en genialiteit. Perfecte popclassics met vaak de angel in de teksten. Lou Reed legt zijn ziel bloot in zijn muziek. En zo speelt The Blue Mask, genoemd naar Reed’s album buit 1982, de hits van Lou Reed en zijn band Velvet Underground; authentiek en spannend, inclusief alle ruwe randjes. The Blue Mask is de enige professionele Lou Reed tribute band in Nederland. Zie ook: TheBlueMask.nl

Boekpresentatie ’Eregalerij der Nederpop’ met auteur Peter Voskuil

Op zaterdag tussen 14:00 - 15:00 signeert Peter Voskuil (bekend van zijn boek Dutch Mountains, het ultieme standaardwerk over de Nederlandse platenindustrie) zijn laatste boek ’Eregalerij der Nederpop’.

7 DJ’s van het DJ-DNS Collectief actief op de beurs met diverse demonstraties.

Al sinds zijn 13e is DJ DNS bezig met het zoeken en mixen van platen met name in de hiphop, breaks,funk en soul. Toen hij in 1988 een video zag met dj’s als Cash Money en Allstar Fresh, kwam hij er al snel achter dat een draaitafel meer kon dan alleen platen afspelen. Vanaf dat moment stonden het mixen en scratchen van platen centraal. Lees meer: dj-dns.net

DJ-DNS Collectief Record Fair Utrecht

DJ-DNS Collectief

Andere activiteiten tijdens de beurs
 • De Three Imaginary Boys Popquiz powered by TivoliVredenburg. Op zaterdag 17 november presenteren de Three Imaginary Boys uit Utrecht hun fabuleuze popquiz, waar iedereen aan mee mag doen en er zijn vele prijzen te winnen waaronder live concertkaartjes beschikbaar gesteld door diverse sponsors. Aanvang 15.00 uur.
 • De band The Blue Mask speelt live Velvet Underground songs op zaterdag
 • Omega Auctions (UK) veilt op zaterdag circa 100 unieke vinyl platen
Presentaties en optredens 52ste Mega Platen & CD Beurs

Attentie: tijd en artiesten kunnen variëren.

Zaterdag 16 november

 • 10.00 - 11.00 uur: Opening met DJ Miss Twist
 • 11.00 - 12.00 uur: Meet & Greet Vengeance
 • 12.00 - 13.00 uur: Musical Trails lezing met Mark Stakenburg
 • 13.00 - 14.45 uur: The Blue Mask speelt Lou Reed
 • 13.00 - 14.30 uur: Omega Auction zeldzaam vinyl
 • 14.45 - 15.00 uur: Ian Shirley interview
 • 15.00 - 16.00 uur: Three Imaginary Boys Pop Quiz
 • 16.00 - 17.00 uur: DJ Brown Acid Permament rec. USA

Zondag 17 november

 • 10.00 - 11.00 uur: Opening met DJ Miss Twist
 • 11.00 - 12.00 uur: DJ’s LouiseLouise Feat Jan
 • 12.00 - 13.00 uur: DJ Nelson MJ Kwame
 • 13.00 - 14.00 uur: George Baker Q & A
 • 14.30 - 15.30 uur: Robert Jan Stips’ Supersister
 • 15.30 - 17.00 uur: Afsluiting met DJ Miss Twist
Mega Platen & CD Beurs najaar 2019
 • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht.
 • Zaterdag 16 november van 9.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 17 november van 10.00 tot 17.00 uur
 • Entree aan de kassa: € 14,- (kinderen tot 12 jaar gratis)

Record Fair Utrecht

Le Guess Who Utrecht

Frits van Swoll - Record Fair Utrecht Frits van Swoll

© Frits van Swoll - Record Fair Utrecht Golden Earring © Frits van Swoll

© Frits van Swoll - Record Fair Utrecht Alquin © Frits van Swoll

Record Fair Utrecht Presentatie nieuwe LP: George Baker
3 Chords and the Devil

Record Fair Utrecht George Baker Mega Record & CD Fair 2011

Record Fair Utrecht Vengeance CD Box

Record Fair Utrecht Vengeance promo

Bodine, 4CD-Box - Anthology Bodine, 4CD-Box - Anthology

copyright Frits van Swoll - Record Fair Utrecht © JW Bullee - Robert Jan Stips

8001 Record Collector Dreams Record Fair Utrecht Hans Pokora - 8001 Record Collector Dreams

Ian Shirley Record Collector Record Fair Utrecht Ian Shirley - Record Collector

Ian Shirley Record Collector Record Fair Utrecht Ian Shirley - Price Guide Record Collector

Ken Saul Songs For A Rainy Day - Record Collector Record Fair Utrecht Ken Saul by Record Collector

Blue Mask Record Fair Utrecht Blue Mask © Johan G Hahn

Blue Mask Record Fair Utrecht Eregalerij der Nederpop - auteur Peter Voskuil

Record Fair Utrecht MusicTrails - Mark Stakenburg

Record Fair Utrecht DJ Brown Acid

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht DJ Nelson MJ Kwame

Record Fair Utrecht DJ Miss Twist

Naar boven