Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair - Platenbeurs
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

NEW! - RECORD FAIR HAARLEM

Haarlem Vinyl Festival

30 september & 1 oktober 2023 tijdens Haarlem Vinyl Festival

RecordPlanet en Haarlem Vinyl Festival slaan de handen ineen: op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober organiseert RecordPlanet een grote tweedaagse outdoor platenbeurs. Vinylliefhebbers, verzamelaars en crate diggers kunnen dan in het centrum terecht, om te zoeken naar pareltjes en juweeltjes.

De eerste editie van het Haarlem Vinyl Festival vindt plaats van 29 september tot en met 1 oktober. Alles wat de vinylcultuur zo mooi maakt zal aan bod komen tijdens het festival, met onder meer een kunstroute en een conferentie, luistersessies, Music Talks met artiesten en concerten en DJ sets in locaties door de hele stad.

Haarlem is naast muziekstad met een rijke historie een gezellige stad met een prachtig centrum. Je kunt er heerlijk dwalen door kleine straatjes, langs oude panden, en er zijn volop musea, winkels en restaurants. Bovendien staat Record Industry in Haarlem: een van de grootste vinylperserijen ter wereld. Hadden we al gezegd dat het strand om de hoek is? Kortom: in deze stad vol monumenten, horeca, winkels en vinyl kun je alle kanten op.

Meer informatie is te verkrijgen via info@recordplanet.nl of kijk op de site van het Haarlem Vinyl Festival.

10 Redenen om het Haarlem Vinyl te Bezoeken.
door het Haarlen Vinyl Festival.

Nu het festival minder dan een maand van ons verwijderd is, worden we steeds enthousiaster om je te verwelkomen op het eerste meerdaagse festival ter wereld dat volledig gewijd is aan de vinylcultuur. Nog niet overtuigd? Wij geven je 10 redenen om Haarlem Vinyl Festival te bezoeken:

1. Haarlem ademt vinylcultuur
Stel je voor dat je je dierbaarste plaat afstoft, hem uit de hoes haalt, voorzichtig de naald erop zet, wat gekraak hoort... en de muziek begint te spelen. Hoe geweldig voelt dat? Dat soort ervaringen gaan we samen naar een nog hoger niveau tillen tijdens Haarlem Vinyl Festival. Met talks, Q&A’s, een kunst & cultuur route, live shows en natuurlijk een platenbeurs! Van PHIL tot Patronaat en van Vishal tot de Nieuwe Groenmarkt, de hele binnenstad van Haarlem verandert in een vinylmania.

2. Een breed scala aan artiesten, variërend van top-DJ’s tot gevestigde artiesten en lokaal talent
Hou je van techno, popmuziek of geef je de voorkeur aan folk? Of toch liever psychedelische rock en metal? Wat je muzieksmaak ook is, hier vind je voor elk wat wils. Dans door verschillende tijdperken op de platen die Daan Modern draaien, zing mee met de prachtige nummers van Naaz of Selah Sue, rock met DeWolff en geniet van een eenmalige avond met Joris Voorn, of steun lokaal talent zoals Shaian.

3. Bezoek een aantal geweldige authentieke locaties met kunst en optredens zoals de Doopsgezinde Kerk, pop-ups en instores
Als we kunst zeggen, bedoelen we kunst in de breedste zin van het woord: muziek, beeldende kunst en architectuur. Als je op zoek bent naar een live optreden in een intieme, historische setting, dan ben je van harte uitgenodigd voor de akoestische set van INHALO in de Doopsgezinde Kerk. Trek in kunstwerken? Je vindt een bevredigende vinyltentoonstelling in de Vishal om je ogen mee uit te rusten. En als je door de stad wandelt, is de kans groot dat je muziek hoort van de instores die we bij verschillende platenzaken hebben gepland.

4. Haarlem is geweldig om te eten en te winkelen
Heb je nog wat tijd over tot het volgende evenement? Dan is Haarlem de perfecte stad om de historische omgeving te verkennen, lekker te eten of te snuffelen in lokale winkels.

5. Doe mee aan leuke gesprekken, vraag en antwoord met kunstenaars en verzamelaars
Heb je altijd al meer willen weten over vinyl, van de manier waarop het wordt gemaakt tot de verhalen achter bepaalde hoezen? Wij hebben alles voor je. Leer alles over het White Album van de Beatles en Aladdin Sane van Bowie, bekijk verschillende krabbels en vondsten aan de binnenkant van platenhoezen en maak kennis met een echte superfan van Prince. Houd het programma in de gaten voor nieuwe toevoegingen.

6. Kom in contact met verzamelaars van over de hele wereld terwijl je geniet van het festivalhart bij de Phil.
Wat is een betere manier om in contact te komen met gelijkgestemden over je favoriete platen? Deel je verhalen met nieuwe platenvrienden en geniet van de levendige sfeer in het festivalhart op de Phil.

7. Bekijk geweldige documentaires en films over zowel muziek als de vinylcultuur
Leun achterover, ontspan en stimuleer je oren en ogen. We bieden een reeks diepgaande documentaires en klassieke films over enkele van de groten uit de muziek- en vinylindustrie. Tröckener Kecks zal een documentaire over hun laatste tour in première brengen en verschillende artiesten zullen hun favoriete films over muziek uitkiezen.

8. Geniet van een aantal geweldige exclusieve luistersessies
Bereid je voor op een aantal diepe luistersessies. Kijk hoe twee prominenten ons overtuigen waarom hun collectie de beste is. We dagen je ook uit om je persoonlijke verhaal over je meest gekoesterde plaat te delen, zodat we die kunnen afspelen op een ultramodern hifi-systeem ter waarde van €100.000,-.

9. En natuurlijk RecordPlanet’s Record Fair Haarlem!
Een vinylfestival is niet compleet zonder een platenbeurs van RecordPlanet. Inmiddels hoeven we je dat niet meer te vertellen: ’s werelds grootste cult evenement op het gebied van vinyl én onmisbaar voor muziek verzamelaars. Al decennia komen talloze popfanaten, platenverzamelaars, kenners en deejays tweemaal per jaar vanuit de gehele wereld naar de Mega Record & CD Fair in Den Bosch. Wie weet wat je zult vinden op de buitenbeurs van RecordPlanet in het centrum van Haarlem? De platenbeurs is gratis te bezoeken op zaterdag en zondag van 11 uur tot 17 uur. Locatie: Nieuwe Groenmarkt.

10. Mis nooit de eerste editie
Je krijgt geen tweede kans om deel uit te maken van de eerste editie van ons festival. We kijken er naar uit om je te verwelkomen tijdens Haarlem Vinyl Festival. Mocht je nog een ticket nodig hebben, dan kun je die hier vinden. Wil je alles uit het weekend halen en de Full-on Vinyl Weekendpas kopen? Dat kan dan hier.

Haarlem Vinyl Festival

Haarlem Vinyl Festival

Haarlem Vinyl Festival

Platenbeurs Hoorn

Haarlem Vinyl Festival

Platenbeurs Hoorn

Haarlem Vinyl Festival

Platenbeurs Hoorn

Platenbeurs Hoorn

Platenbeurs Hoorn

Naar boven