Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair - Platenbeurs
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

57ste Mega Platen & CD Beurs 11 & 12 november 2023

Boekpresentaties door Uitgeverij Van Gorcum

Tijdens de beurs zal uitgeverij Van Gorcum twee nieuwe boeken presenteren: ’Plaat voor je kop - Op ontdekkingsreis door 60 jaar muziekgeschiedenis’ en ’Radar Love 50 jaar - Biografie van de ultimate drivin’ song’.

’Plaat voor je kop - Op ontdekkingsreis door 60 jaar muziekgeschiedenis’ door Wouter Bessels.

Journalist en muziekkenner Wouter Bessels schreef tussen 2009 en 2015 meer dan 150 muziekcolumns, waarin hij de lezer onderdompelt in de fascinerende wereld van de pop, rock, soul, blues, jazz en elektronische muziek. Met zijn scherpe pen en grenzeloze passie neemt hij je mee op reis door zestig jaar muziekgeschiedenis: van voetnoten tot wereldberoemde hits en van eendagsvliegen tot bekende namen uiteenlopend van Glenn Campbell, Miles Davis, Elton John, Daniël Lohues en Joni Mitchell tot DJ Shadow, Grace Jones, Michael Stearns, Nadieh en Gerry Rafferty.

Met een scherp oog voor detail en een onmiskenbaar gevoel voor humor analyseert Bessels de evolutie van de populaire muziek en de culturele invloeden die haar hebben gevormd. Hij werpt een kritische blik op de grootste sterren van de industrie, onthult verborgen juweeltjes en ontmaskert muzikale trends die komen en gaan.

Plaat voor je Kop is meer dan alleen een keuze uit zijn columns; het is een ode aan de rijkdom en veelzijdigheid van de muziekgeschiedenis. Bessels deelt zijn persoonlijke ervaringen, herinneringen en inzichten, en weet op de lezer te raken met zijn levendige schrijfstijl. Bij elke column is een korte discografie toegevoegd, met steeds drie albums, tien liedjes en compilatiealbums als richtingaanwijzer om je uit te dagen, op ontdekkingstocht te gaan en je eigen muzikale horizon te verbreden.

Of je nu een doorgewinterde muziekfanaat bent, een beginnend liefhebber die graag dieper in de materie wilt duiken of je gewoon wilt genieten van meeslepende verhalen, dit boek biedt voor elk wat wils. Plaat voor je Kop is een must-have voor iedereen die houdt van de kracht van muziek en het verhaal achter de plaat.

Wouter Bessels (1977) studeerde achtereenvolgens technische bedrijfskunde en journalistiek en koos eind jaren 90 na zijn afstuderen fulltime voor de journalistiek, waarvoor hij bij diverse uitgeverijen en kranten/online media werkzaam was. Tegenwoordig is hij journalist bij Dagblad van het Noorden. Van zijn hand verschenen eerder boeken over Pink Floyd en Porcupine Tree/Steven Wilson. Hij is inmiddels ruim 20 jaar biograaf en archivaris van gitarist Jan Akkerman, artistiek adviseur bij Pink Floyd Project en betrokken als auteur, mastering engineer en samensteller bij heruitgaven van artiesten als Golden Earring, Shocking Blue, Kayak, Earth & Fire, Solution en Tangerine Dream.

’Radar Love 50 jaar - Biografie van de ultimate drivin’ song. door Patrick Orriëns, Cees van Rutten, Jan Sander en Maarten Steenmeijer.

’Radar Love 50 jaar’ is een biografie over de ultimate drivin’ song in woord, beeld en geluid. In zijn soort uniek voor Nederland, misschien zelfs een wereldprimeur. De levensloop van de Kooymans/Hay compositie in 248 pagina’s toont een indrukwekkende tijdreis. Een gedetailleerde reconstructie van de geboorte van deze Golden Earring klassieker. Een beeldverslag van 50 jaar gebruik in commercials, films, televisieseries en meer dan achthonderd coverversies tot en met het creatieve misbruik in de branding van allerlei consumentenproducten. Een musthave voor iedere muziekliefhebber en Earring fan.

"Het verhaal van Radar love laat zich vol overgave vangen in dit uitmuntende standaardwerk". OOR

"Schitterend gedetailleerd eerbetoon aan Nederlands grootste rockklassieker". Lust for Life

"Radar Love is een wereldhit en dat is dit boek ook". Johan Derksen

"Dit boek wil ik op mijn koffietafel hebben". Patty Brard

"Dit boek is een museum op zich. Het behoort nu al tot de Grote Canon der Haagse Literatuur". Sjaak Bral

"Ik las de 248 pagina’s over Radar Love één ruk uit". Leon Verdonschot

Over de schrijvers:

Patrick Orriëns (1968) onderzoekt sinds 1993 de levensloop van Radar Love en is samensteller van de website radar-love.net TimeTravel of the Ultimate Drivin’ Song. Ook schreef hij het boekje 99 Nederlandse Muziek Facts (2007).

Cees van Rutten (1952) is grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar. Hij verzamelt geluiddragers van Golden Earring en is medeauteur van de boeken Earringgek (2012), Het Den Haag van Golden Earring (2015) en Golden Earring. Clips van Dick Maas 1982-1997 (2021).

Jan Sander heeft jarenlang voor het Golden Earring Infoblad geschreven. Hij is auteur van Het Den Haag van Golden Earring en mede-auteur van Golden Earring Clips van Dick Maas 1982-1997.

Maarten Steenmeijer (1954) schreef over popmuziek de volgende boeken: Acht dagen in de week. Brieven aan pophelden (2000), Golden Earring. Rock die niet roest (2004) en Golden Earring in 50 songs. Biografie van een band (2017). Ook stelde hij de bundel Pop in literatuur (2005) samen en schreef hij de op popmuziek geïnspireerde dichtbundel Dit is niet Amerika (2001).

Mega Record & CD Fair

  • Zaterdag 11 november van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Zondag 12 november van 10.00 uur tot 17.00 uur

Platenbeurs Den Bosch

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair

Mega Record Fair Auteur Wouter Bessels

Record Fair

Mega Record Fair Auteur Patrick Orriëns

Mega Record Fair Auteur Cees van Rutten

Mega Record Fair Auteur Jan Sander

Mega Record Fair Auteur Maarten Steenmeijer - Fotograaf Suzan Zanders

Naar boven