Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

58ste Mega Platen & CD Beurs 13 & 14 april 2024

International Artists Presents - Charly Records: Ronnie Leatherman & his friends - Old School

Eerste soloalbum van Ronnie Leatherman - bassist in de klassieke bezetting van The 13th Floor Elevators - die de eer had op alle drie de studioalbums van de band te spelen.

Ronnie bracht in juni 1965 zijn eerste single uit als Max & the Penetrators: ’Prayin’ Til Then / Kurl’ en is, afgezien van zanger Roky Erickson, het enige voormalige lid van de 13th Floor Elevators dat een soloalbum uitbrengt.

Ronnie ging naar de Tivy High School in Kerrville, Texas Hill Country met Stacy Sutherland, de leadgitarist, songwriter en zanger van de Elevators. Stacy richtte The Lingsmen op zonder Ronnie in de zomer van 1965 omdat hij niet op tijd de middelbare school had afgerond om aan hun residentie te beginnen. Dus in plaats daarvan vormde de band, met voormalig Penetrators-zanger Max Range met John Ike Walton en Benny Thurman op bas, de Elevators. Toen ontdekt werd dat Benny nog nooit bas had gespeeld, kwam Ronnie tussenbeide terwijl hij hem bas leerde spelen. Hoewel Stacy, John Ike en Benny oprichters van de Elevators werden, werd Benny ontslagen kort nadat de band hun baanbrekende eerste single ’You’re Gonna Miss Me’ uitbracht en Ronnie zijn onvermijdelijke vervanger was. De band verhuisde in augustus 1966 naar San Francisco om de single te promoten en Ronnie verscheen op de nationale televisie - Dick Clark’s ’Where the Action Is’ en ’American Bandstand’ - en was ook headliner op grote locaties als The Fillmore en The Avalon Ballroom naast Janis Joplin en The Grateful Dead.

Hij speelde op de baanbrekende Psychedelic Sounds of the 13th Floor Elevators van de band, opgenomen in Dallas en Houston met Bob Sullivan, die opnamen maakte met Elvis. ’Reverberation’ - die ook als tweede single werd uitgebracht, bevatte de uitstekende leadbaslijn van Ronnie. Na de West Coast-tour en de release van het album verlieten hij en John Ike de band, gedesillusioneerd door een gebrek aan promotie na maanden wachten op een promotietour aan de oostkust. Ronnie had echter al sessies bijgedragen die niet alleen op de 2e LP, Easter Everywhere, maar ook als singles werden gebruikt: ’(I’ve Got) Levitation’ en ’She Lives (In A Time Of Her Own)’.

Hoewel hij zijn laatste show met de band uitvoerde in juli 1967, sloot Ronnie zich in oktober 1968 weer aan om het derde studioalbum Bull Of The Woods af te maken, uitgebracht in maart 1969.

Na The Elevators trad hij op met vele bands in het Texaanse Hill Country en speelde hij kort in een line-up van The Golden Dawn - een andere hoog aangeschreven band die ook een LP uitbracht voor internationale artiesten. Maar zijn muzikale carrière werd afgebroken toen hij eind 1968 werd opgeroepen voor Vietnam, waar hij diende bij de 199th Infantry Unit. Bij zijn terugkeer sloot hij zich aan bij Obie and The Raincrow met Stacy en ex-Golden Dawn-drummer Bobby Rector. Hij was ook te zien in de hervormingen van de Elevators in 1973, 1977, 1984 en de laatste show in 2015 - toen de band verscheen voor het grootste publiek ooit: meer dan 10.000 fans.

De nummers op Ronnie’s soloalbum bevatten veel vrienden uit zijn carrière, met name Paul Tennison (RIP 2023) die ook kort optrad met de Elevators, Terry Penny (RIP) die deel uitmaakte van verschillende powertrio’s met Bobby Rector die onder vele namen optrad. Het nummer ’Coming Day’ is overigens in 1968 geschreven maar niet ingezonden voor Bull Of The Woods.

TRACK LIST LP SIDE 1

 • 1. OLD SCHOOL (R. LEATHERMAN)
 • 2. FURHTER ON UP THE ROAD
 • 3. SENSITIVE KIND
 • 4. COMING DAY (R. LEATHERMAN)
 • 5. I STILL MISS SOMEONE
 • 6. WONDEFUL TONIGHT

TRACK LIST LP SIDE 2

 • 1. SOLITARY MAN
 • 2. BORN UNDER A BAD SING
 • 3. MY BABY SAYS SHE LOVES ME (R. LEATHERMAN)
 • 4. DON’T LET THE SUN CATCH YIOU CRYING
 • 5.JUST A CLOSE WALK (TRADITIONAL)
 • LP Released only available on the 13th Floor Elevators original International Artists label
 • 1000 copies: Limited edition blue Vinyl
 • April European album launch

Ronnie’s friends will be:

 • Chris Mackin (guitar: Primal Scream, Damo Suzuki, Andrew Weatherall & Le Volume Courbe)
 • Charlie Salvidge (drums: Toy, Bat For Lashes & Toy collaboration: Sexwitch)
 • Matt Wood (guitar: Telegram, The Nightingales and work at the legendary Faust studio.

Mega Record & CD Fair

 • Zaterdag 13 april van 9.00 uur tot 17.00 uur
 • Zondag 14 april van 10.00 uur tot 17.00 uur

Platenbeurs Den Bosch

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair

The-13th-Floor-Elevators Mega Record Fair

The-13th-Floor-Elevators Mega Record Fair

Mega Record Fair

Naar boven