Museum RockArt presenteert vintage gitaren en drumstellen.

Tijdens de komende Mega Platen en CD beurs op 14 & 15 april is er een vintage muziekinstrumenten expositie te zien samengesteld door museum RockArt uit Den Haag. Het museum toont onder andere originele gitaren van Danny Lademacher (Herman Brood), Kane, Eddy Chatelin (The Crazy Rockers) en Earth & Fire maar ook een aantal originele drumstellen van Electric Johnny and his Skyrockets naast veel andere memorabilia.

Museum RockArt presenteert vintage gitaren en drumstellen.
Museum RockArt presenteert vintage gitaren en drumstellen op de Mega Platen & CD Beurs voorjaar 2012

Museum RockArt werd opgericht in 2004 met als doel het Nederlands cultureel erfgoed te verzamelen, beheren, conserveren en te presenteren. Sindsdien is het museum uitgegroeid tot de schatkamer van de Nederlandse Popmuziek met een collectie die circa 700m2 beslaat en geheel is gevuld met pophistorie en nostalgie.

Een bezoek aan het museum wordt dan ook ervaren als een trip down memory lane. Niet alleen bestaat de collectie uit vintage gitaren, popposters en historische documenten er is ook een interactieve afdeling met muziekclips en geluidsfragmenten van de afgelopen decennia. Zelfs de originele studio van Radio Veronica staat in het museum opgesteld als hommage aan de dagen van de radiopiraten. Geen wonder dat bij een bezoek de jeugdherinneringen automatisch naar boven komen.
Naast de permanente collectie zijn er in Museum RockArt regelmatig thema-exposities te bewonderen en exposeert men buiten de eigen deuren zoals nu op de Mega Platen en CD Beurs.