Dropstyle 30 jaar jong en vinyl populairder dan ooit.

11 juli internationale Platenbeurs in centrum Hoorn

Platenbeurs Hoorn 11 juli & Dropstyle 30 jaar
Dropstyle 30 jaar

‘Natuurlijk kun je op internet alle platen en cd’s vinden die je zoekt, maar ik hou meer van het ouderwetse platen snuffelen, lekker in de bakken graaien. Bovendien kom je dan nog eens ergens, je ontmoet andere muziekfanaten en anders zit ik dag en nacht achter de computer’, merkte een bezoeker van platenwinkel Dropstyle onlangs op.
Hij en vele anderen worden op hun wenken bediend tijdens de Platen & CD Beurs in Hoorn op woensdag 11 juli. Op 11 juli viert platenwinkel Dropstyle tevens haar 30ste verjaardag met een overzichtsexpositie over haar roemruchte bestaan.

In het kader van de wekelijkse woensdagmarkten staat op 11 juli het verzamelen van platen en cd’s centraal. De bekende basismarkt met  verzamelspullen en curiosa  zal die dag de binnenstad van Hoorn worden aangevuld met kramen vol cd’s, elpees, singles, posters, muziekboeken, dvd’s en foto’s. Kortom alles op het gebied van popmuziek.

Platenbeurs Hoorn woensdag 11 juli
Platenbeurs Hoorn woensdag 11 juli

De Platen & CD Beurs in Hoorn wordt georganiseerd door de eigenaar van Dropstyle: ARC, de specialist die ook verantwoordelijk is voor de grootste platenbeurs ter wereld: de Mega Platen en CD beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Door jarenlange ervaring zijn er goede contacten opgebouwd met veel buitenlandse standhouders die dan ook graag naar Hoorn komen. De buitenlanders zijn bijzonder in trek bij cd-liefhebbers en platenverzamelaars, omdat zij items meenemen die hier niet of slecht verkrijgbaar zijn: speciale uitgaven met een andere hoes, op gekleurd vinyl, met meer bonustracks of een andere b-kant.

Alle muzikale stijlen zijn vertegenwoordigd, zowel op cd als op de plaat. Van hoempapa tot house, van soul tot nu metal en van punk tot rock ‘n roll. Naast  tienduizenden platen en cd’s zijn er op de platenbeurs in Hoorn ook weer  popmemorabilia, tijdschriften, foto’s en posters te vinden.

Dropstyle is indertijd als werkgelegenheidsproject opgericht door het Westfries Pop kollektief en is 30 jaar lang de ontmoetingsplaats geweest voor muzikanten en muziekliefhebbers. Op 11 juli is in Dropstyle een overzicht expositie te zien met onder andere veel vinylplaten van Westfriese bandjes van die afgelopen 30 jaar. Dropstyle is te vinden op het Grote Oost nummer 3.

De cd & platenbeurs begint op woensdag  11 juli om 10.00 uur. Meer informatie over de beurs is te verkrijgen via telefoonnummer 0229 213891 of kijk op www.recordplanet.nl