Muziekboek presentaties tijdens de 36e Mega Platen en CD Beurs

Boekpresentatie Duivelsmuziek op de Mega Platen & CD Beurs
Boekpresentatie Duivelsmuziek op de Mega Platen & CD Beurs november 2011

Duivelsmuziek, Op de fiets van Memphis naar New Orleans

In Memphis werd rock ’n’ roll geboren, in New Orleans de jazz en ergens daartussen, in de Mississippi Delta, de blues. Jaarlijks maken duizenden muziekliefhebbers een bedevaartstocht over de snelweg die deze plekken verbindt, Highway 61. Maar met de auto raas je voorbij aan het hart van The Deep South. Leendert van der Valk en Winnifred Wijnker willen doordringen tot in de haarvaten van het roemruchte gebied en nemen daarom de fiets, op zoek naar duivelsmuziek langs ’s Heeren Wegen.
De lezer reist mee in de slipstream: naar een gevangenis die functioneert als katoenplantage en radiostation. Naar de crossroads waar Robert Johnson zijn ziel aan de duivel verkocht. Naar Howlin’ Wolf en Muddy Waters, naar voodoofunk, gospel en Caribische straatjazz in New Orleans.

Duivelsmuziek is het avontuurlijke, rijkelijk geïllustreerde en uitmuntend geschreven verslag van de speurtocht van twee witte mensen over de geboortegrond van de zwarte muziek.

Door Leendert van der Valk met foto’s van Winnifred Wijnker. Leendert van der Valk is freelance journalist en schrijft voor NRC Handelsblad, Jazzism en NRC.Next. In 2010 verscheen zijn lovend ontvangen debuut Onheilstij. Winnifred Wijnker is fotografe.
ISBN 978 90 204 6661 4 / prijs € 24.95

Daarnaast signeren op de beurs fotograaf William Rutten en journalist Cors van de Berg het koffietafelboek Hitstories en volgen er nog meer presentaties. Voor het laatste nieuws zie ook: recordplanet.nl