Liefde voor vinyl tijdens najaarse Mega Platen en CD Beurs

zeldzame platen, signeersessies met oa Boudewijn de Groot en Ernst Jansz, taxaties, popquiz en live optredens

Op zaterdag 19 en zondag 20 november 2011 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op deze beurs, die voor de 36ste keer wordt gehouden, komen duizenden muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, live optredens te zien en exposities te bezoeken op het gebied van muziek. Dit najaar zal de beurs in het teken staan van de liefde voor vinyl. Iedereen krijgt de kans om zijn of haar favoriete plaat te draaien op het podium. Daarnaast is er een Popquiz en zijn er boekpresentaties van Roy Tee en  Ann Bouwma met hun RockFiles, Leendert van de Valk met Duivelsmuziek en signeert fotograaf William Rutten zijn Hitstory fotoboek met veel bekende artiesten. Verder zijn er optredens van The Hype, Sonic Mondays, Shaking Godspeed & Tommy Ebben en zal vinyl kunstenaar Henk Zielman zijn laatste vinyl creaties tonen.

Liefde voor Vinyl op de Mega Platen & CD Beurs
Liefde voor Vinyl op de Mega Platen & CD Beurs | November 2011

Draai door met Miss Twist
Beide dagen krijgen bezoekers de kans om zijn of haar favoriete plaat te draaien op het podium. Natuurlijk niet zomaar, er dient wel een verhaal achter te zitten! In een vinyl-vriendelijke omgeving en onder deskundige begeleiding van DJ Miss Twist zal duidelijk worden waarom juist voor deze plaat gekozen is. Eeuwige roem krijg je als je wordt opgenomen in de fotogalerie van de RVD: the Royal Vinyl Diggers showcase, te zijner tijd te zien op recordplanet.nl

Hitstory door fotograaf William Rutten en Cors van den Berg met Boudewijn de Groot en Ernst Jansz
43 van onze grootste Nederlandse sterren doen het verhaal achter hun beste hit in het schitterende gelimiteerde fotoboek van Rutten en journalist Cors van den Berg waarvan de volledige winst bestemd is voor het Kinderkankerfonds (KIKA). Artiesten als Ernst Jansz, Boudewijn de Groot, George Baker, Henk Westbroek, Anita Doth (2 Unlimited) en andere zullen hierbij aanwezig zijn om te signeren. Fotograaf Rutten is al 24 jaar actief in de Nederlandse entertainment wereld met onder andere dit koffietafelboek als prachtig resultaat.

Vinyl-expositie Henk Zielman
Henk Zielman, vinyl kunstenaar uit Raalte heeft al menig kunstwerk vervaardigd en werkt vanuit zijn passie voor vinyl. Zielman heeft een platencollectie van ca 40.000 lp’s, hij begon met verzamelen op zijn veertiende: ‘Wat mij aanspreekt is de combinatie van de plaat en de hoes’. Eind jaren 70 ontdekte hij de Punk en New Wave en de ‘doe het zelf’ mentaliteit die bij die stroming hoorde. ‘Zo’n vier jaar geleden ben ik zelf begonnen om met vinylplaten en hoezen kunst te creëren’ en het resultaat mag er zijn. Zielman’s kunst zal menigeen aanspreken, hij is het gehele weekeinde aanwezig voor geïnteresseerden.

Lust for Life presenteert de LFL Mega Platen en CD Beurs Bezoekers top 10 en een signeersessie met optreden van Tommy Ebben en Shaking Godspeed plus een signeersessie met Hank the Knife & the Jets.
Op zaterdag zullen The Hype, Shaking Godspeed en Tommy Ebben akoestische optredens verzorgen en het gehele weekeinde kan je een abonnement winnen op Lust For Life als je een persoonlijke Top 10 inlevert bij de stand van Lust for Life op het terras. Op zondag signeren bandleden van Hank the Knife & the Jets in dezelfde stand. Kijk voor de juiste tijden op www.recordplanet.nl.

Het Testament van de Eighties met Jan Douwe Kroeske, het Goede Doel en Erik Mesie
Dit project dat bestaat uit 5 DVD’s, 10 cd’s en een prachtig boekje geschreven door Jan Douwe Kroeske is een gezamenlijke project van Het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, Universal Music en 192 TV. De set zal voor het eerst worden gepresenteerd op de beurs met optredens van Het Goede Doel en Erik Mesie

Mega Platen & CD Beurs najaar 2011
•    Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht
•    Zaterdag 19 november (9.00 tot 17.00 uur) en op zondag 20 november (10.00 tot 17.00 uur)
•    Entreeprijs aan de kassa: € 12,- (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop via de website: € 10,50
•    Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden: www.recordplanet.nl of bel  0229 213891 tijdens kantooruren, email naar: info@recordplanet.nl